Διεθνή

Ζεεχόφερ: Ο πρόσφυγας που επισκέπτεται την πατρίδα του να απελαύνεται

Ζεεχόφερ: Ο πρόσφυγας που επισκέπτεται την πατρίδα του να απελαύνεται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Horst Seehofer υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι το αργότερο έως το φθινόπωρο η Γερμανία θα υποβάλει νέα αξιολόγηση της κατάστασης των προσφύγων από την Συρία.

Ενώ σημείωσε, ότι οι Σύριοι πρόσφυγες πρέπει να απελαύνονται αν επισκέπτονται την πατρίδα τους, αφού για το άσυλο δήλωσαν ότι την έχουν εγκαταλείψει φοβούμενοι για την ζωή τους .

Να σημειώσουμε, ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ -UNHCR -εκτιμά ότι θα μπορούσαν να γυρίσουν 250.000 πρόσφυγες στην Συρία αυτή την στιγμή χωρίς να φοβούνται για την ζωή τους, αλλά εκείνοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τίποτα πλέων να τους δένει με την περιοχή.

Μεγάλα τμήματα του κράτους που είχαν διχαστεί από τον πόλεμο και βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο του Προέδρου Bashar al-Assad, σημαίνει ότι οι υποστηρικτές του δεν πρέπει να αισθάνονται ότι απειλούνται, τονίζουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για deportation of a refugee syria γερμανοι

Στην Γερμανία κατέφυγαν 780.000 Σύροι μετά το ξέσπασμα του πολέμου το 2011.

Ενώ έχει παρατείνει την αναστολή της απέλασης τους μέχρι τα τέλη του 2019.

Ωστόσο, οι απελάσεις των Αφγανών θα συνεχιστούν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) σταμάτησε να παρέχει καταφύγιο και στέγαση σε απελάτες μετανάστες από την Ευρώπη στα τέλη Απριλίου.

Ο ΙΟΜ (International Organization for Migration) δίνει τώρα στους αιτούντες άσυλο που απορρίφθηκαν 167 δολάρια (149 ευρώ) κατά την άφιξή τους στην Καμπούλ, καθώς και φυλλάδιο με πληροφορίες για ξενοδοχεία και άλλες σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Μακελειό στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 63 νεκροί από επίθεση σε γάμο (pics)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X