Διεθνή

Στους 15 οι μέχρι τώρα νεκροί από σεισμό 8,1 Ρίχτερ στο Μεξικό. Προκάλεσε μικρό τσουνάμι (pics&vid)

Στους 15 οι μέχρι τώρα νεκροί από σεισμό 8,1 Ρίχτερ στο Μεξικό. Προκάλεσε μικρό τσουνάμι (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών συντάραξε στις 07.49 το πρωί της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, τη νότια ακτή του Μεξικού. Τουλάχιστον 15  άνθρωποι έχουν χάσει  τη ζωή τους, ενώ καταγράφηκε τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει τα 70 εκατοστά.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 70 μετασεισμοί και τουλάχιστον 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πολλοί είναι και οι τραυματίες όπως φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί έξω από τα νοσοκομεία, όπου στοιβάζονται ασθενείς και φορεία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο  100 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της πολιτείας Τσιάπας και 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πολίχνης Πιχιχιαπάν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 33 χιλιόμετρα, κατά πληροφορίες.  Ωστόσο  το Σεισμολογικό Κέντρο της Κίνας προσδιόρισε το εστιακό βάθος του σεισμού στα 20 χιλιόμετρα  και το μέγεθός του στα 8.2 Ρίχτερ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Ο σεισμός διήρκεσε περίπου ένα λεπτό και έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X