Οικονομία

Νέα αντιπαράθεση Σταθάκη – Παναγιωτάκη για τη ΔΕΗ

Νέα αντιπαράθεση Σταθάκη – Παναγιωτάκη για τη ΔΕΗ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα, κόντρα, με ηπιότερους τόνους, αυτή τη φορά εκδηλώθηκε ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκη.

Η αντιπαράθεση εκδηλώθηκε στο 38ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ όπου πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαϊδα της Κοζάνης. Ο κ. Σταθάκης σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παναγιωτάκη για σύμπραξη της ΔΕΗ με ιδιώτες στην κατασκευή λιγνιτικών μονάδων είπε: «Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει πριν από χρόνια. Έπρεπε να πάμε σε μία ξεκάθαρη λύση», τόνισε υπουργός αναφερόμενος στα δεδομένα που έφερε η καταδικαστική για τη χώρα μας απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου: «Η ΔΕΗ θα κάνει το ρόλο της να εκσυγχρονίσει μονάδες της μετατρέποντας τες σε αποδοτικές και τα κοινοπρακτικά σχήματα θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις για να διατηρηθεί το λιγνιτικό δυναμικό».

Στον αντίποδα,  ο πρόεδρος της ΔΕΗ, έστειλε τα ακόλουθα μηνύματα στον υπουργό αλλά και στην κυβέρνηση. Το πρώτο αφορά στο τίμημα πώλησης λιγνιτικών μονάδων: «Θα υποχρεωθούμε να διαθέσουμε περιουσιασκά στοιχεία. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να γίνει για ένα κομμάτι ψωμί… Δεν θα βρεθεί κανείς να υπογράψει κάτι τέτοιο. Δεν θα πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουμε τρέχουσες ανάγκες. Ήταν η τελευταία φορά που δεχτήκαμε να το κάνουμε αυτό με τον ΑΔΜΗΕ. Τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα πάνε σε παραγωγικές επενδύσεις».

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε στις σχέσεις πολιτείας – ΔΕΗ:  «Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο σχέσων της Πολιτείας με τη ΔΕΗ. Εφόσον είμαστε εκτεθειμένοι στον ανταγωνισμό θα πρέπει να μας δωθούν τα εφόδια», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X