Πολιτική

Μαξίμου: Ουδέποτε ο Τσίπρας συνάντησε τον Φρουζή της Novartis

Μαξίμου: Ουδέποτε ο Τσίπρας συνάντησε τον Φρουζή της Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ουδέποτε ο Τσίπρας συνάντησε τον Φρουζή της Novartis» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ άλλων, με αφορμή στοιχείων που έφτασαν με CD στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

«Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis[ …]και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρούζης εδώ και πέντε χρόνια περιμένει» τονίζει.

Συγκεκριμένα, στα νέα στοιχεία που έφτασαν με CD στη Βουλή από την ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, υπάρχει αναφορά σε ραντεβού του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα αρχεία που βρίσκονται μέσα στο cd δεν έχουν κάποια σήμανση, οπότε εικάζεται πως πρόκειται για σελίδες από τα σημειωματάρια είτε του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas είτε της γραμματέως του.

Η επίμαχη καταγραφή είναι πιθανό να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 και αναφέρει «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις σημειώσεις ο κ. Φρουζής προσπαθούσε να έρθει σε επαφή όχι μόνο με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς η σημείωση δεν είναι απόδειξη ενοχής, ωστόσο τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση Novartis υποστηρίζουν :

Ότι τέτοιες καταγραφές δεν είναι ενοχοποιητικές[…]

Επιπλέον, από τα πρόσθετα στοιχεία φαίνεται ότι ο κύκλος των συνομιλητών του κ. Φρουζή δεν περιοριζόταν μόνο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, αλλά είχε επεκταθεί και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στα άλλα ονόματα που αναφέρονται στα προσωπικά του αρχεία περιλαμβάνονται και αυτά των Γιάννη Δραγασάκη, Γιάννη Μηλιού[…]

Σημειώνεται ότι στις καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων αναφέρονται ραντεβού που είχε κάνει ο Φρουζής με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα, τους υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Η απάντηση του Μαξίμου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το δημοσίευμα.

«Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το γενικό λογιστήριο του κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρούζης εδώ και πέντε χρόνια περιμένει» συμπληρώνουν.

Διαψεύδει ο Αντώνης Δελατόλλας

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας, τονίζοντας ότι «Ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας».

«Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α’ αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξ άλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί… ακατάλληλος για μια τέτοια “αποστολή”.
Α.Δελλατολας».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X