Αδιανόητο και… ανόητο! Εκοψαν εκπομπή στην ΕΡΤ την επέτειο του «μαύρου»

Μερικοί φαίνεται πως είναι εντελώς αδιόρθωτοι. Οπως για παράδειγμα ο προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας της ΕΡΤ στα Χανιά και κάποιος ή κάποιοι προϊστάμενοί του στην Αθήνα.

Την ημέρα της  επετείου του «μαύρου»  στην ΕΡΤ, ο εν λόγω κύριος ξύπνησε «μαύρες»  μνήμες του λουκέτου και των ΜΑΤ.

Με «κατεύθυνση» από τα κεντρικά της Αθήνας ο επιλεγμένος από την ΠΟΣΠΕΡΤ προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας της ΕΡΤ στα Χανιά, έδωσε εντολή και κόπηκε στον αέρα  δίωρη αφιερωματική εκπομπή για το «λουκέτο στην ΕΡΤ», ενώ στο στούντιο η παραγωγός Σοφία Θεοδωράκη φιλοξενούσε καλεσμένους αλληλέγγυους και πολίτες που έως τη Δευτέρα έκαναν εκπομπή στο πλαίσιο της εκπομπής «Κάνε την εκπομπή σου» των περιφερειακών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας .

Ο ραδιοφωνικός θεσμός «Κάνε την εκπομπή σου» έδινε «βήμα», σε πολίτες, φορείς, συλλογικότητες να κάνουν ότι δηλώνει ο τίτλος  της (αν ήταν ζωντανή εκπομπή, λόγου ή δημοσιογραφική, πραγματοποιείτο πάντα με παρουσία δημοσιογράφου της ΕΡΤ ενώ αν ήταν ηχογραφημένη ελεγχόταν πριν τη μετάδοση).

Στο μεταξύ έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Χανίων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 πολίτες (έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για  τις κομμένες εκπομπές αλληλέγγυων και ακροατών) εκφράζοντας την επιθυμία να παραβρεθούν στο στούντιο, καθώς είχε προηγηθεί «ανοιχτό κάλεσμα» με αφορμή την επέτειο του «μαύρου».  Δεν τους επετράπη η είσοδος με εντολή από την Αθήνα, υπάλληλος πέρασε λουκέτο στην πύλη και λίγο μετά  οι μνήμες με τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή αναβίωσαν όταν εμφανίστηκαν περιπολικά και άνδρες της ΕΛΑΣ στην ΕΡΤ Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ