Auto - Moto

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ πέταξε με ιπτάμενο αυτοκίνητο (βίντεο)

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ πέταξε με ιπτάμενο αυτοκίνητο (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κινηματογράφος ακόμη μια φορά αποδείχθηκε προφητικός. Το 1974, στην ταινία του James Bond, The Man with the Golden Gun, ο κακός Κρίστοφερ Λι διαφεύγει από τον Ρότζερ Μουρ, μετατρέποντας το αυτοκίνητό του σε ιπτάμενο.

Η τεχνολογική πρόοδος αυτό το έκανε μια απτή πραγματικότητα και ο πρώτος επιβάτης ενός τέτοιου οχήματος ήταν ο πρωτοπόρος Γάλλος συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Ζαν Μισέλ Ζαρ. Έγινε συνοδηγός ιπτάμενου αυτοκινήτου της σλοβακικής εταιρείας KleinVision, στο διεθνές αεροδρόμιο Piestany.

«Το ένα δευτερόλεπτο μιλάς με τον οδηγό και το επόμενο είσαι εκεί στον αέρα. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία» δήλωσε ο ίδιος.

Το όχημα μετατρέπεται μέσα σε λίγα λεπτά από σπορ αυτοκίνητο σε αεροπλάνο. Πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο. Έχει κινητήρα BMW 1,6 λίτρων, αν και ο συνιδρυτής της KleinVision Anton Zajac δήλωσε στο Sky News: «Μόλις βελτιωθεί η τεχνολογία, θα λειτουργούμε απλώς με μπαταρίες».

Για να ζήσει κανείς αυτή την εμπειρία, θα πρέπει να έχει όχι μόνο άδεια οδήγησης και άδεια χειριστή, αλλά και ένα εξειδικευμένο πτητικό πρόγραμμα διάρκειας δύο έως τριών μηνών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X