Auto - Moto

Άιρτον Σένα: Πολλά παραπάνω από πιλότος της F1 – Ένας καλλιτέχνης της ταχύτητας

Άιρτον Σένα: Πολλά παραπάνω από πιλότος της F1 – Ένας καλλιτέχνης της ταχύτητας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια κειμένου Στέλλα Παπαλάμπρου* //

Ο Άιρτον Σένα (Ντα Σίλβα) γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και πέθανε την 1η Μαΐου 1994. Μεγάλωσε σε μια πλούσια οικογένεια που συμμερίστηκε και υποστήριξε από την αρχή τη λατρεία του για την ταχύτητα. Μέχρι σήμερα θεωρείται ο πιο ταλαντούχος πιλότος όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1. Στη σύντομη και ιλιγγιώδη αγωνιστική και βιολογική του πορεία στο χρόνο κατάφερε να κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα το 1988, 1990 και 1991. Ξεκίνησε να οδηγεί καρτ σε νεαρή ηλικία. Όταν έκανε την πρώτη του κούρσα go kart ήταν μόλις σε ηλικία τεσσάρων ετών, ενώ σε ηλικία 17 ετών κέρδισε το πρωτάθλημα καρτ της Νότιας Αμερικής.

Στις αρχές του 1980 μετακόμισε στην Αγγλία για να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα στα μηχανοκίνητα. Το 1981 κέρδισε το πρωτάθλημα της Βρετανικής Formula Ford 1600. Ήταν εκείνη περίπου την περίοδο που άρχισε να χρησιμοποιεί το πατρικό επώνυμο της μητέρας του, Σένα – και όχι το πλέον σύνηθες επώνυμο του πατέρα του, Ντα Σίλβα.

Όταν το 1994 ο Άιρτον υπέγραψε συμβόλαιο με την Ουίλιαμς εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το νέο του μονοθέσιο και τους κανόνες της Φόρμουλα 1, λέγοντας: “Θα είναι μια εποχή με πολλά ατυχήματα και θα τολμήσω να πω ότι θα είμαστε πολύ τυχεροί αν δεν συμβεί κάτι σοβαρό.”

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X