Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: Ο εχθρός του Πούτιν δίνει μάχη για τη ζωή του

Αλεξέι Ναβάλνι: Ο εχθρός του Πούτιν δίνει μάχη για τη ζωή του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Νυρεμβέργη (νότια) στις 03:11 (τοπική ώρα· 04:11 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Russian opposition leader Alexey Navalny 'poisoned' - ABC News

Ο πρόεδρος μιας γερμανικής ΜΚΟ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο ότι το βερολινέζικο νοσοκομείο Charité είναι έτοιμο να νοσηλεύσει τον Αλεξέι Ναβάλνιο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση από χθες Πέμπτη το πρωί, μετά από αυτή που το περιβάλλον του χαρακτήρισε «εσκεμμένη» δηλητηρίασή του στην πόλη Τομσκ.

Putin critic Navalny in coma after video shows him drinking tea in ...

Ο 44χρονος επικριτής του Κρεμλίνου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ξαφνικά ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο, ενώ το περιβάλλον του καταγγέλλει ότι τον δηλητηρίασαν.

Τη στιγμή που η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, υποστήριξε ότι ο 44χρονος δηλητηριάστηκε από άγνωστη χημική ουσία που έριξε άγνωστος στο τσάι του, ένας γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Όμσκ, όπου νοσηλεύεται, έρχεται να δώσει μια διαφορετική άποψη.

«Δεν είναι βέβαιο ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε, όπως ισχυρίζονται οι σύμμαχοί του», δήλωσε ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο αντιπολιτευόμενος.

Στο βίντεο που ακολουθεί απεικονίζονται οι τραυματιοφορείς να οδηγούν τον 44χρονο Ναβάλνι, χωρίς τις αισθήσεις του, πάνω σε φορείο μέσα στο ασθενοφόρο.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης πρόσθεσε ότι εκτός από τον Ναβάλνι, το αεροσκάφος θα παραλάβει επίσης τη σύζυγό του.

*Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι είναι Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X