Fragilemag

2024 | Βάλε -επιτέλους- προτεραιότητες

2024 | Βάλε -επιτέλους- προτεραιότητες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια: Ελένη Σωτάκη

Το 2024 πλησιάζει. Κατά βάθος όλοι το περιμένουμε. Το 2023 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά μας: ο πόλεμος στην Ουκρανία, το δράμα στην Παλαιστίνη, η αστική βία.  Μπορεί η νέα χρονιά να γίνει η πολυπόθητη καινούργια αρχή για ένα καλύτερο και φωτεινότερο κόσμο; Δεν παύουμε να ελπίζουμε.

Συνήθως ξεκινάμε τη νέα χρονιά με σχέδια, αποφάσεις και προγράμματα. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν τα πραγματοποιούμε ή απλώς τα ξεχνάμε εντελώς την επόμενη μέρα. Όταν το σκέφτεσαι, δεν έχει πολύ νόημα να περιμένεις τον επόμενο χρόνο για να ξεκινήσεις κάτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την προσωπική μας ανάπτυξη. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας φέτος;

1- Βάλτε προτεραιότητες.

Αν και φαίνεται δελεαστικό να μάθεις πιάνο, να βελτιωθείς στο σκάκι και να μάθεις και καινούργιο σπορ.

Γίνεται εξαιρετικά δύσκολο αν προσπαθεί κανείς να πετύχει πολλούς στόχους ταυτόχρονα. Θέστε λοιπόν έναν σημαντικό στόχο που πρέπει να πετύχετε μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το πιθανότερο είναι ότι θα πετύχετε περισσότερους από τους στόχους σας με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζοντάς τους, έναν προς έναν.

2- Ξεκινήστε να προγραμματίζετε τις μέρες σας.

Μερικές φορές ο λόγος που δεν πετυχαίνουμε όσa θα θέλαμε δεν είναι ότι μας λείπει χρόνος. Αντίθετα, συχνά τον σπαταλάμε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Αν και φαντάζει δελεαστικότερο το να επιλέγει κανείς το τι θα κάνει με βάση τη διάθεσή του, ο σχεδιασμός ενός προγράμματος σύμφωνα με τις μέρες και τις ώρες που διαθέτετε για συγκεκριμένες εργασίες, είναι το μυστικό για να γίνετε πολύ πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί.

Μην ξεχνάτε επίσης μια βασική αρχή: μην καταπιάνεστε με πολλά πράγματα. Επιλέξτε μια εργασία προτεραιότητας που πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρώσετε μέχρι το τέλος της ημέρας, εστιάστε σε αυτήν και μετά κάντε τις άλλες. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε πολύ περισσότερα σε μια μέρα από ό,τι κάνατε παλιά σε μια εβδομάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X