Αποδράσεις

Ακολη η παραλία με κρυστάλλινα νερά, αμέτρητο βάθος και ψιλό βότσαλο

Ακολη η παραλία με κρυστάλλινα νερά, αμέτρητο βάθος και ψιλό βότσαλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φημισμένη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και το αμέτρητο βάθος αποτελεί τουριστικό προορισμό που μαγνητίζει τόσο Έλληνες όσο και ξένους επισκέπτες.

Ο λόγος για την Άκολη, μία παραλία στην Αχαΐα, με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά που φημίζονται για το χρώμα τους. Η μεγάλης έκτασης αμμουδιά φέρει ψιλό βότσαλο και δίνει την εντύπωση πως ο επισκέπτης βρίσκεται σε κάποιο νησί. Είναι πολύ πιθανόν να ακούσει κανείς να αποκαλούν την παραλία και Άβυθο, κάτι που έχει λογική καθώς τα νερά της είναι ιδιαιτέρως βαθιά.

Στην Άκολη ο επισκέπτης απολαμβάνει το μπάνιο του κολυμπώντας αρχικά στα ρηχά. Ωστόσο, όσο «ξανοίγεται» θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μία από τις πιο βαθιές παραλίες της χώρας. Αν μάλιστα, διαθέτει μία μάσκα, θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον κόσμο του βυθού, με πολλούς να υποστηρίζουν πως η εικόνα θα τον εντυπωσιάσει.

Άκολη ή Άβυθος: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, το αμέτρητο βάθος και το ψιλό βότσαλο

 

Ο οικισμός της Άκολης, είναι σχετικά νέος και έχει χτιστεί βάσει ρυμοτομικού σχεδίου με άνετες κάθετες οδούς. Διαθέτει ποδοσφαιρικό γήπεδο με χλοοτάπητα και στο τέρμα της ανατολικής πλευράς της παραλιακής ζώνης διαθέτει εγκατάσταση beach volley και kite-surf. Η ανατολική πλευρά της παραλιακής ζώνης είναι πεζοδρομημένη και διαθέτει χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Άκολη ή Άβυθος: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, το αμέτρητο βάθος και το ψιλό βότσαλο

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο δρόμος στο δυτικό κομμάτι της παραλιακής ζώνης που είναι ασφαλτοστρωμένο, πεζοδρομείται και εκεί, καθώς η είσοδος των τροχοφόρων απαγορεύεται για όσο διαρκεί η τουριστική περίοδος. Η Άκολη χαρακτηρίζεται από πολλούς το ιδανικό μέρος για ολοήμερη εκδρομή, από νωρίς το πρωί μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X