Οικονομία

Ασιατικές αγορές: Αναθαρρούν οι επενδυτές για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Ασιατικές αγορές: Αναθαρρούν οι επενδυτές για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές χάρη στη βελτιωμένη επενδυτική εμπιστοσύνη μετά και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου ΗΠΑ-Κίνας την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δασμοί σε βάρος κινεζικών εισαγωγών αξίας 250 δισ. δολαρίων που ήταν προγραμματισμένο να αυξηθούν από το 25% στο 30% στις 15 Οκτωβρίου δεν θα ισχύσουν. Αυτό ήρθε μετά από ανακοίνωση του Προέδρου Donald Trumo ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε μια “πολύ σημαντική συμφωνία της πρώτης φάσης”, η οποία αφορά τις ανησυχίες γύρω από την πνευματική ιδιοκτησία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και περιλαμβάνει την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων αξίας περίπου 40-50 δισ. δολαρίων.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,19%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 1,41%.

Τα στοιχεία των τελωνείων δείχνουν ότι τα νούμερα των εισαγωγών και των εξαγωγών της Κίνας για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν χειρότερα των αναμενόμενων.

Σε όρους δολαρίων, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν 3,2% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 8,5% στην ίδια περίοδο.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,87%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 1,17%, με τις μετοχές μεγάλων κατασκευαστριών τσιπ, όπως η Samsung και η SK Hynix, να σημειώνουν άνοδο. Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung ανακοίνωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη τρίτου τριμήνου, οι οποίες ήταν ελαφρώς καλύτερες από αυτές των αναλυτών.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 ενισχύθηκε 0,63%.

Στην Ιαπωνία, οι αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X