Οικονομία

Ασιατικές αγορές: Κέρδη με κινεζικό… καύσιμο!

Ασιατικές αγορές: Κέρδη με κινεζικό… καύσιμο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται οι ασιατικές αγορές σήμερα, Παρασκευή 17.01.2020, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την ανάπτυξη της Κίνας.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Συγκεκριμένα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,45%. Στη Κίνα ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο κατά 0,29% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινήθηκε ανοδικά κατά 0,05%.

Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,11%, και στην Αυστραλία ο S&P ASX/200 κέρδισε 0,32%.

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ της Κίνας εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 6,1% το 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και παρά την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνα καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταία 30 ετών.

Ετήσια αύξηση 5,7% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα το 2019, έναντι αντίστοιχης αύξησης 6,2% το 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα. Το ποσοστό αύξησης, μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο του 2019 καταγράφηκε στο 6,9% αυξημένο κατά 0,7% σε σύγκριση με το Νοέμβριο.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας “Πρώτης Φάσης” μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία θεωρείται μίας μορφής εκεχειρία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, μολονότι οι μεταξύ τους διαφορές παραμένουν σε σειρά ζητημάτων προς ρύθμιση στο μέλλον.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X