Οικονομία

Ασιατικές αγορές: Κέρδη με ώθηση από τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση

Ασιατικές αγορές: Κέρδη με ώθηση από τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές σήμερα, Παρασκευή 01.11.2019, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης στην Κίνα και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας καθώς πυκνώνουν και πάλι τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για προβλήματα στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Την Πέμπτη το Bloomberg μετέδωσε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες για τις πιθανότητες επίτευξης μιας συνολικής εμπορικής συμφωνίας ακόμα και εάν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στο πρώτο σκέλος μιας μερικής συμφωνίας.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα εξετάζουν ένα νέο χώρο για να υπογράψουν το πρώτο σκέλος της συμφωνίας το Νοέμβριο μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Χιλής να ακυρώσει τη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού λόγω των βίαιων διαδηλώσεων που ταλανίζουν τη χώρα.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει απώλειες 0,3% στις 22.850,77 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1% και ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 1,3%.

Τα κέρδη στην Κίνα ακολουθούν τα ενθαρρυντικά στοιχεία της έρευνας των Caixin Media Co. και Markit για τον κλάδο της μεταποίησης τα οποία έδειξαν επέκταση της δραστηριότητας για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Caixin σκαρφάλωσε σε υψηλό 32 μηνών τον Οκτώβριο στις 51,7 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητας, με τον δείκτη PMI να διολισθαίνει σε χαμηλό οκτώ μηνών στις 49,3 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,8%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται 0,4% και 0,1% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X