Οικονομία

Ασιατικές αγορές: Κλίμα… ύπνου και αρνητικά πρόσημα στην Κίνα!

Ασιατικές αγορές: Κλίμα… ύπνου και αρνητικά πρόσημα στην Κίνα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποτονικό κλίμα επικρατεί σήμερα, Δευτέρα 23.09.2019, στις ασιατικές αγορές με την αγορά στο Τόκιο να είναι κλειστή λόγω εθνικής αργίας και τα πρόσημα στην Κίνα να είναι αρνητικά, με τους κλάδους του φαρμάκου και της τεχνολογίας να ηγούνται των απωλειών.

Στο Χονγκ Κονγκ, τα κέρδη στην αρχή της συνεδρίασης εξανεμίστηκαν γρήγορα, με την AAC Technologies να επεκτείνει τις απώλειές της κατά 3,2%.

Στο αρνητικό κλίμα έχουν συμβάλει ιδιαίτερα και οι εξελίξεις στο “μέτωπο” του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας. Συζητήσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο σε επίπεδο μεσαίων αξιωματούχων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων σε υψηλό επίπεδο τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Michael Pillsbury, σε συνέντευξή του στην South China Morning Post, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί εμπορική συμφωνία σύντομα, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να κλιμακώσει τους δασμούς σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα και αγαθά στο 50% ή και στο 100%.

Των απωλειών στον κινεζικό φαρμακευτικό κλάδο ηγούνται η Sino Biopharmaceutical (-3,2%) και η CSPC Pharmaceutical (-2,1%). Η China Railway Group υποχωρεί 0,4% και η China Communications Construction κατά 1,2%.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο νοτιοκορεατικός KOSPI έμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, με οριακά κέρδη 0,01%, στις 2.091,70 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,74%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai Composite “χάνει” 1,21%, με τον Shenzen Composite να διευρύνει τις απώλειες του στο 1,73%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted υποχώρησε κατά 0,10%, ενώ στην Ινδονησία, ο IDX Composite κινείται σε αρνητικό έδαφος (-0,15%).

Στην Αυστραλία, τέλος, ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,28%.σ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X