Οικονομία

Ασιατικές αγορές: «Πράσινα» πρόσημα εν μέσω εφησυχασμού στις εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν

Ασιατικές αγορές: «Πράσινα» πρόσημα εν μέσω εφησυχασμού στις εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 10.01.2020, οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και τα νέα ιστορικά χθεσινά ρεκόρ της Wall Street.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Σε αυτό το κλίμα, στο ταμπλό στην Κίνα ο Shanghai composite έχασε 0.08% στις 3.092 μονάδες, ενώ ο SZSE Component σημείωσε κέρδη 0,09% στις 10.909 μονάδες.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,25% στις 28.635 μονάδες ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε κέρδη 0,47% στις 23.850 μονάδες και στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε με κέρδη 0.91% στις 2.206 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,80% στις 6.929 μονάδες.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, τα βλέμματα ήταν ιδιαιτέρως στραμμένα στην Apple μετά την άνοδο της μετοχής του τεχνολογικού γίγαντα σε επίπεδο ρεκόρ κατά 2,1%. Η άνοδος αυτή σημειώθηκε μετά την είδηση ότι οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα αυξήθηκαν πάνω από 18% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης.

Η ιαπωνέζικη Familymart, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων της χώρας, αναμένεται να παρουσιάσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Παρασκευή με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο άνω του 2%. Η μετοχή της ιαπωνέζικης εταιρείας Sharp σημείωσε επίσης κέρδη 0,93%, ενώ εκείνη της Alps Alpine έκλεισε με κέρδη 1,11%. Στη Νότια Κορέα, η μετοχή της LG Display σημείωσε κέρδη 1,27%.

Στην Αυστραλία, των απωλειών ηγήθηκε ο κλάδος των ανθρακωρύχων. Σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της Evolution Mining με πτώση 6,04%. Οι μετοχές των Newcrest Mining και Kingsgate Consolidated διολίσθησαν 1,4% και 2,2% αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων της Αυστραλίας για τον Νοέμβριο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας άνοδο 0,9% – σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Η πρόβλεψη του Reuters έκανε λόγο για άνοδο 0,4%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X