Αθλητισμός

Ξαναγίνεται… Panathinaikos!

Ξαναγίνεται… Panathinaikos!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη στο πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο την Καμπάλα. Το τελικό σκορ 1-0 μοιάζει φτωχό σε σχέση με την εικόνα της αναμέτρησης, όμως ο κόσμος του «τριφυλλιού» φεύγοντας από τη Λεωφόρο ξαναείδε την ελπίδα να γεννιέται.
Οι λόγοι αρκετοί και οφείλονται κυρίως στον Coach, ο οποίος σ’ ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις προσφυγές να πέφτουν βροχή, τον Μπεργκ να πωλείται, τον Νίκο Λυμπερόπουλο να φεύγει από το πόστο του τεχνικού διευθυντή και με ελάχιστες μεταγραφικές κινήσεις πρώτης γραμμής (περιμένουμε βασικός εξτρέμ και σέντερ φορ) έδειξε ότι είναι ικανός να δημιουργήσει μια ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης.
Μια ομάδα που θα… δαγκώνει, θα πουλάει ακριβά το τομάρι της, δεν θα έχει αδιάφορους ποδοσφαιριστές κι όσοι παίκτες μπαίνουν μέσα στο τερέν θα ματώνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν ήδη στο ματς με την Καμπάλα. Ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο λειτούργησε σαν γροθιά με κορυφαίους του Ζέκα, Χουλτ, Λουντ και κατάφερε να ενθαρρύνει τους φίλους του, οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο. Οι Αζέροι μπορεί με το 1-0 να είναι ακόμη στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αυτοκτονήσει και να εμφανίσει στη ρεβάνς σημάδια εποχής Στραματσόνι.
Η ελπίδα που γεννήθηκε στη Λεωφόρο την Πέμπτη το βράδυ πρέπει να στηριχθεί από τη διοίκηση με σταθερές πληρωμές και 2-3 ποιοτικές ενισχύσεις. Μόνο έτσι το «τριφύλλι» θα κάνει μια αντάξια πορεία του ονόματός του στην Ευρώπη. Ο κόσμος του συλλόγου από το 2010 (πρόκριση εις βάρος της Ρόμα) έχει ξεχάσει πως είναι οι μεγάλες «πράσινες» ευρωπαϊκές βραδιές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος υπήρξε και πρωταγωνιστής της ομάδας που έφτασε το 1996 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζει το DNA του συλλόγου, ξέρει τι σημαίνει Panathinaikos στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μοιάζει ο κατάλληλος να διδάξει ακόμα και στα πιτσιρίκια της ομάδας (Χατζηγιοβάνη, Ευαγγέλου, Πίσπα) την ευρωπαϊκή αύρα του συλλόγου. Το αν θα το καταφέρει θα φανεί στην πορεία, όμως μέχρι στιγμής όλοι στον Παναθηναϊκό (διοίκηση, φίλαθλοι και παίκτες) πίνουν νερό στο όνομά του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X