Αθλητισμός

ΑΕΚ: Οι 11+2 παίκτες της που αναζητούν χρόνο συμμετοχής

ΑΕΚ: Οι 11+2 παίκτες της που αναζητούν χρόνο συμμετοχής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις… ανορθογραφίες του περασμένου καλοκαιριού στην ΑΕΚ ήταν η δημιουργία μεγάλου ρόστερ, πολύ μεγαλύτερου από αυτού που ζητούσε ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Οι προσωπικές επιλογές του τότε προπονητή της ομάδας, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Ένωσης να προχωρήσει σε παραχωρήσεις παικτών, δημιούργησε… κοσμοσυρροή στα Σπάτα, με 31 ποδοσφαιριστές να μετέχουν στις προπονήσεις.

Ο Καρντόσο στο ελάχιστο διάστημα που έμεινε στην Ελλάδα είχε περιορίσει κάπως το φαινόμενο, δημιουργώντας και γκρουπ των «κομμένων», δηλαδή παίκτες που δεν υπολογίζονταν και γυμνάζονταν ξεχωριστά από τους υπόλοιπους.

Αυτό όμως αναιρέθηκε άμεσα από το Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος στο πλαίσιο της δημιουργίας οικογενειακού κλίματος, άνοιξε ξανά τις προπονήσεις σε όλους.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου, αλλά και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ, είχαν ως αποτέλεσμα να μπουν πολλοί ποδοσφαιριστές «στο ψυγείο». Από τον Σεπτέμβριο ο «Δικέφαλος» είχε μόνο ένα ματς την εβδομάδα και το rotation περιορίστηκε δραματικά καθώς δεν υπήρχαν και τα εύκολα παιχνίδια κυπέλλου των προηγούμενων ετών, αφού καταργήθηκε η φάση των ομίλων.

Η ΑΕΚ μπαίνει στο θεσμό απευθείας στη φάση των «16» και αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, σε δύο αναμετρήσεις υψηλών απαιτήσεων, χωρίς περιθώρια για ρίσκο και δοκιμές.

Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ έχει δώσει 20 επίσημα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα οποία αναλύονται σε 1800 αγωνιστικά λεπτά.

Στο δυναμικό της υπάρχουν 13 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε λιγότερο από 20% αυτών των λεπτών. Από αυτούς επτά δεν έχουν παίξει καθόλου, ένας (Σαμπανάτζοβιτς) έχει παίξει ελάχιστα και ένας (Κλωναρίδης) επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό τον Ιανουάριο.

Τις εβδομάδες που ακολουθούν ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Ίλια Ιβιτς, καλείται να πάρει τελικές αποφάσεις για 11 ποδοσφαιριστές, αφού οι δύο θεωρούνται οριστικά παρελθόν: πρόκειται για τους Ζεράλντες και Σιμάο, που θα αποχαιρετήσουν την ΑΕΚ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X