Αθλητισμός

Η ΑΕΚ στον τελικό του Basketball Champions League

Η ΑΕΚ στον τελικό του Basketball Champions League
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου η ΑΕΚ βρίσκεται στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ και θα διεκδικήσει να επαναλάβει τον άθλο που είχε  πετύχει στο Καλλιμάρμαρο εναντίον της Σλάβια Πράγας.

Σε ένα ματς θρίλερ στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 18.000 οπαδούς της, η ΑΕΚ κέρδισε με 77-75 την Μούρθια και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Basketball Champions League!

Και την Κυριακή στις 21:30 θα αντιμετωπίσει την γαλλική Μονακό στο ΟΑΚΑ και θα διεκδικήσει το 3ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Η Ενωση διεκδικεί 50 χρόνια μετά το έπος του Καλλιμάρμαρου την… επανάληψη της Ιστορίας!

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα νίκησε την Μούρθια στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στον τελικό του Basketball Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μονακό για να την κερδίσει και να προσθέσει άλλη μία σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της. Με φοβερούς τους Χάρις και Πάντερ, τους Έλληνες να κάνουν την διαφορά, οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν τα ξεσπάσματα των Χάνα – Μπενίτεθ και στο τέλος έφτασαν σε άλλη μια τεράστια νίκη, που αυτή την φορά τους φέρνει 40 λεπτά μακριά από το όνειρο.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-34, 55-54, 77-75

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 7, Χάρις 20 (9/13 δίποντα), Τζέιμς 6 (1), Σάκοτα 15 (2), Ξανθόπουλος, Χάντερ, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 9, Πάντερ 16 (4), Βασιλόπουλος 1.

ΜΟΥΡΘΙΑ (Ναβάρο): Χάνα 17 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Λίμα 4, Όλεσον 10 (1), Ρόχας 8 (12 ριμπάουντ), Τούμπα 5, Αντέλο, Μπενίτε 19 (3), Κλουφ, Σόκο 12 (8 ριμπάουντ).

Ο MVP

Μπορεί ένας παίκτης που δεν σκοράρει πόντο να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης; Φυσικά, αν κάνει την δουλειά που έκανε ο Βασίλης Ξανθόπουλος σε αυτό το παιχνίδι. Με τρομακτική πίεση στη μπάλα, με εκπληκτική ψυχραιμία στην δημιουργία, με έλεγχο του ρυθμού, με επτά τελικές πάσες και δύο σπουδαία διαστήματα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος του ημιτελικού με τη Μούρθια, ο πολύπειρος γκαρντ έκανε την διαφορά δίνοντας δωρεάν… σεμινάριο για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας backup πόιντ γκαρντ. Επτά ασίστ έδωσε ο Ξανθόπουλος, όλες μία και μία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 20 πόντοι του Μάνι Χάρις που τελείωσε το ματς με 9/13 δίποντα, πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ (το κρίσιμο μετά το οποίο σκόραρε για το 76-68) και έδωσε μία ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής. Μπορεί οι Ξανθόπουλος – Μαυροειδής να έδωσαν το κάτι παραπάνω, όμως ο Αμερικανός ήταν για άλλη μία φορά “killer” και τρομερά συγκεντρωμένος. Η ΑΕΚ πήρε την νίκη και την πρόκριση με 12 λιγότερα ριμπάουντ (όσα μάζεψε μόνος του ο Ρόχας), ενώ άφησε 15 δεύτερες ευκαιρίες στην Μούρθια, επίδοση που σίγουρα θα πρέπει να προσέξει εν όψει τελικού.

Τέλος ο Μιραλάς από τον Ολυμπιακό

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X