Αθλητισμός

Έκλεψαν την προτομή του Γιώργου Μητσιμπόνα

Έκλεψαν την προτομή του Γιώργου Μητσιμπόνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το μνημείο του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα στον Τύρναβο βεβήλωσαν άγνωστοι.

Συγκεκριμένα έκλεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο την προτομή από το μνημείο του αλησμόνητου ποδοσφαιριστή που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου διερευνά την υπόθεση και αναζητά τους δράστες.

Ο Γιώργος Μητσιμπόνας

Σημειώνεται, ότι ο σπουδαίος Γιώργος Μητσιμπόνας, πρωταθλητής με την ΑΕΛ το 1987, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα με το αυτοκίνητό του, σε ηλικία μόλις 35 ετών, στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε, δεν κατάφερε να κερδίσει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του, γνωρίζοντας την πιο μεγάλη ήττα.

Ο Μητσιμπόνας γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1962 στην Τσαριτσάνη, κοντά στην Ελασσόνα. Η μπάλα βρέθηκε από νωρίς στα πόδια του και όταν είδε ότι είναι καλός, δοκίμασε την τύχη του στην ομάδα του χωριού του, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ως σέντερ φορ έδειξε πως είχε μέλλον ως ποδοσφαιριστής και προκάλεσε το ενδιαφέρον της ΑΕΛ, όπου και μεταγράφηκε το 1981, ως επιλογή του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη.

Στην πρώτη του σεζόν στους «βυσσινί» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 3 φορές σε 15 αγώνες, μέχρι να έρθει ο Γιάτσεκ Γκμοχ το 1982 και να τον καθιερώσει στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Εκεί έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο της καριέρας του, βλέποντας την να γνωρίζει συνεχώς νέες κορυφές, έως εκεί που λίγοι θα φαντάζονταν για την ομάδα του «κάμπου».

Όντας επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος, αλλά και αρχηγός της Λάρισας, συνέβαλε τα μέγιστα στις ιστορικές επιτυχίες του συλλόγου στα ’80s, φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου το 1982 και το 1984, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος την περίοδο 1982-83 και φυσικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου του 1985, με τον θρίαμβο επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 4-1…

Δείτε ακόμη:

Έτοιμη να γράψει ιστορία σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ η Ρεάλ Μαδρίτης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X