Αθλητισμός

Η Αυστραλία θέτει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030 ή 2034

Η Αυστραλία θέτει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030 ή 2034
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Αρχισα να εργάζομαι για μια πιθανή υποψηφιότητα, για το 2030. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε», δήλωσε στην εφημερίδα «The Australian», ο Ροντ ΜακΓκίον, ο οποίος ήταν εκ των επικεφαλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000. Ο Αυστραλός παράγοντας, διαβεβαίωσε ήδη έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, μεταξύ της αυστραλιανής ομοσπονδίας και των δημόσιων φορέων που είναι αρμόδιοι για τέτοια ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αυστραλιανής ομοσπονδίας, Τζέιμς Τζόνσον, πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μία ισχυρή διεκδίκηση, μετά από την δυναμική που δημιουργήθηκε για την ομοσπονδία, που μαζί με την Νέα Ζηλανδία, ανέλαβαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2023, ενώ η χώρα ανέλαβε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπρίσμπεϊν, το 2032.

«Θα έχουμε μία σπουδαία διοργάνωση το 2023», σχολίασε σχετικά στην «The Australian» και πρόσθεσε: «Πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο και θα μπορούσε να αποτελέσει το σκαλοπάτι για άλλες διοργανώσεις της FIFA. Και υπάρχει μια τάση. Κοιτάξτε τον Καναδά, ο οποίος φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2015 και 11 χρόνια αργότερα, θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών με τις Ηνωμένες Πολιτείες (και το Μεξικό). Κοιτάξτε τη Βραζιλία, που διοργάνωσε το Μουντιάλ το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016».

Ο Τζόνσον αναγνωρίζει, ωστόσο, ένα εμπόδιο στο σχέδιο του, καθώς το τουρνουά του 2030 θα πρέπει πιθανώς να επιστρέψει στην Ευρώπη ή στην Νότια Αμερική, καθώς το επόμενο (2022) θα διεξαχθεί στο Κατάρ, μέλος όπως και η Αυστραλία, της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, και αυτό του 2026 θα διεξαχθεί στην Βόρεια Αμερική.

Αλλά το 2034 θα ήταν πιο… ανοιχτό για την Αυστραλία, της οποίας η εθνική ομάδα έχει προκριθεί στην τελική φάση των τελευταίων τεσσάρων Μουντιάλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X