Αθλητισμός

Μάντσεστερ: «Χρυσός» ο Μιχαλεντζάκης στα 50μ. ελεύθερο

Μάντσεστερ: «Χρυσός» ο Μιχαλεντζάκης στα 50μ. ελεύθερο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο (S8).

Μετά από μια ακύρωση (100μ. πεταλούδα) και μια 4η θέση (100μ. ελεύθερο) ο Έλληνας παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο (S8), καθώς τερμάτισε σε 27.01 στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης, στο Μάντσεστερ.

Στον πρωινό προκριματικό ήταν εντυπωσιακός και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο 27.00, κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να φθάσει πλέον τα 6 χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση!

Το χρυσό του Μιχαλεντζάκη είναι το δεύτερο για την ελληνική αποστολή μετά το χρυσό του Αντώνη Τσαπατάκη στην πρεμιέρα των αγώνων, στα 100μ, πρόσθιο (SΒ4).

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Οκτωβρίου 1998.

Ξεκίνησε την κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών λόγω της πάθησής του που είναι μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο και κατάφερε να περάσει με μεγάλη επιτυχία όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Δημοσθένης αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή ο οποίος κολυμπά παράλληλα και με τους αρτιμελείς κολυμβητές και καταφέρνει να κατοχυρώνει όρια πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Είναι χρυσός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9 (Ρίο Ντε Τζανέιρο, 2016) και χάλκινος Παραολυμπιονίκης στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 (Τόκιο, 2020).

Επίσης, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μ. πεταλούδα S9, στα 50 μ. ελεύθερο S8, στα 100 μ. ελεύθερο S8 και στα 100 μ. πεταλούδα S8 και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας του με επίδοση 2:07:16. Επίσης κατέχει συνολικά 4 παγκόσμια ρεκόρ.

To Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης μετονομάστηκε σε “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 προς τιμήν του σπουδαίου αθλητή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X