Αθλητισμός

Νόβακ Τζόκοβιτς: Άδειασμα από τους Σέρβους για το «δεν ήξερα πως έχω κορονοϊό»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Άδειασμα από τους Σέρβους για το «δεν ήξερα πως έχω κορονοϊό»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον ισχυρισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς πως αποκάλυψε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου καταρρίπτει η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στη Σερβία!

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Αυστραλίας να του ακυρώσει τη βίζα και να ξεκινήσει έτσι ένα νέο θρίλερ για το αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί ή όχι, ο Σέρβος τενίστας άκουσε και τους συμπατριώτες του να τον… καρφώνουν.

Σε συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής, ο γιατρός Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται στο email τη στιγμή που εκδίδονται και καταχωρούνται.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει την δήλωση του Τζόκοβιτς ότι ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για το αποτέλεσμα του τεστ ο Γκόικοβιτς απάντησε: «Σ’ αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ εγώ να ξέρω πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες».

Ο Τζόκοβιτς, αν και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι την επόμενη ημέρα, 17 Δεκεμβρίου, όταν απένειμε έπαθλα σε έφηβους τενίστες και φωτογραφίζονταν μαζί τους χωρίς μάσκα και κανένα άλλο μέτρο προστασίας, δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα λογοδοτήσει στην σερβική δικαιοσύνη για την παραβίαση της καραντίνας διότι δεν αποτελεί, σύμφωνα με την νομοθεσία, αδίκημα. Διευκρίνισε ότι η παραβίαση της καραντίνας ήταν ποινικό αδίκημα μόνο κατά την περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα του 2020 και ο νόμος αυτός πλέον δεν ισχύει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X