Αθλητισμός

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον θάνατό του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι επτά κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα τον περασμένο Νοέμβριο παίρνουν σειρά στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα οδηγηθούν σε δίκη.

Την υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελία του Σαν Ισίντρο (σ.σ. προάστιο του Μπουένος Άιρες) καθώς οι επτά κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελία θεωρεί πως οι επτά άνθρωποι που ήταν επιφορτισμένοι με τη φροντίδα του επέδειξαν «κακή επαγγελματική συμπεριφορά που προκάλεσε την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Ο νοσοκόμος Ρικάρντο Αλμιρόν θα είναι η πρώτος που θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για ανάκριση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μία νοσοκόμα, ο συντονιστής των νοσοκόμων, ο ιατρικός συντονιστής της νοσηλείας στο σπίτι του εκλιπόντος, ένας ψυχολόγος και ο ψυχίατρος ο οποίος κατηγορείται ότι δεν διασφάλισε τη «σωστή χορήγηση των φαρμάκων και των ψυχοτρόπων φαρμάκων» που είχαν συνταγογραφηθεί για τον Μαραντόνα.

Τελευταίος χρονικά θα ανακριθεί ο 39χρονος νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, ο προσωπικός ιατρός του Μαραντόνα.

Μετά την ανάκριση, ο εισαγγελέας θα προωθήσει την υπόθεση σε ανακριτή, μαζί με τη σύστασή του για συνέχιση ή περάτωση της έρευνας. Εφόσον η υπόθεση πάει σε δίκη, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 8 έως 25 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X