Αθλητισμός

Νοσοκόμος Ντιέγκο Μαραντόνα: “Είχα εντολή να μην τον ξυπνήσω”

Νοσοκόμος Ντιέγκο Μαραντόνα: “Είχα εντολή να μην τον ξυπνήσω”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι επτά κατηγορούμενοι παίρνουν σειρά ένας – ένας στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα οδηγηθούν σε δίκη.

Ο πρώτος νοσοκόμος του Μαραντόνα, ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φράνκο Τσιαρέλι.

«Οι προϊστάμενοί του τού είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε τη σοφία να εκτελέσει το καθήκον του. Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε πάντα τον Μαραντόνα ως ασθενή με ψυχιατρική πολυπλοκότητα, πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχή από το αλκοόλ» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο Ρικάρντο Αλμιρόν κατέθεσε για περισσότερες από εφτά ώρες στον εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο καθώς οι επτά κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελία θεωρεί πως οι επτά επέδειξαν «κακή επαγγελματική συμπεριφορά που προκάλεσε την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Ακολουθεί η νοσοκόμα και τελευταίος ο προσωπικός γιατρός

Μετά τον Ρικάρντο Αλμπιρόν θα ακολουθήσουν για κατάθεση μία νοσοκόμα, ο συντονιστής των νοσοκόμων, ο ιατρικός συντονιστής της νοσηλείας στο σπίτι του εκλιπόντος, ένας ψυχολόγος και ο ψυχίατρος ο οποίος κατηγορείται ότι δεν διασφάλισε τη «σωστή χορήγηση των φαρμάκων και των ψυχοτρόπων φαρμάκων» που είχαν συνταγογραφηθεί για τον Μαραντόνα.

Τελευταίος θα ανακριθεί ο 39χρονος νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος ήταν ο προσωπικός ιατρός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στην κατοικία του στο Τίγκρε.

Εφόσον η υπόθεση πάει σε δίκη, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 8 έως 25 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X