Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Η «γκάφα» της ΕΕΑ με τον Σαββίδη

ΠΑΟΚ: Η «γκάφα» της ΕΕΑ με τον Σαββίδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πανικός στον οποίο βρίσκεται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), που εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες προσπαθεί να συντάξει το σκεπτικό της γνωμοδότησης που εξέδωσε στις 27 Ιανουαρίου για την υπόθεση του ΠΑΟΚ, καταγράφηκε και από την γκάφα ολκής στην οποία υπέπεσαν τα μέλη της, τα οποία αρχικά ετοιμάζονταν να καλέσουν σε απολογία τον Ιβάν Σαββίδη και ακολούθως δεν προχώρησαν ποτέ σε αυτή την κλήση, αντιλαμβανόμενοι το λάθος τους.

Μια επιτροπή που κάνει λάθη σε τόσο ξεκάθαρα θέματα, προσπαθεί να αιτιολογήσει μια γνωμοδότηση που γνωστοποίησε άρον – άρον, την ώρα που ένα ακόμα «λιθαράκι» της ανικανότητάς της προστέθηκε στα όσα έχουν παρουσιαστεί.

Διαπίστωσαν πως έκαναν λάθος στην αρχική… καταμέτρηση

Συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου, ημέρα που έγινε γνωστή η γνωμοδότηση της ΕΕΑ, τα μέλη της σημείωναν πως θα καλέσουν σε απολογία τον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ένα θέμα για το οποίο τόνιζαν πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, που θα μπορούσε να επιφέρει βαριά τιμωρία, όπως αυτή του υποβιβασμού.

Η συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ένα ποσό της τάξης των 6,5 εκ. ευρώ (που έγινε στις 31/12/2019) δεν πέρασε απαρατήρητη από τα μέλη της ΕΕΑ, η οποία ετοιμαζόταν να τον καλέσει να απολογηθεί καθώς σύμφωνα με τα όσα είχαν υπολογίσει, είχε αποκτήσει ποσοστό μετόχων που έφτανε το 5,6%.

Εφόσον αυτό ίσχυε, ο Ι. Σαββίδης όφειλε να ενημερώσει την ΕΕΑ εντός 10 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος για την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου μιας ΠΑΕ άνω του 5%.

Ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε την επιτροπή αφού παρήλθε το 10ήμερο, και είχε λόγο. Το ποσοστό μετοχών που απέκτησε ο Ιβάν Σαββίδης με τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη αύξηση ήταν μικρότερο του 1%. Όταν λοιπόν έγιναν οι… νέοι υπολογισμοί από τα μέλη της ΕΕΑ, η κλήση του Ιβάν Σαββίδη σε απολογία δεν έγινε ποτέ, με την Επιτροπή να αναδιπλώνεται έχοντας αντιληφθεί τη γκάφα στην οποία είχε υποπέσει.

Η ίδια Επιτροπή, που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το τι είχε συμβεί στην περίπτωση της Αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έγινε στις 31/12/2019, κλήθηκε να ασχοληθεί με την καταγγελία του Ολυμπιακού, έβγαλε γνωμοδότηση και προσπαθεί εδώ και 10 ημέρες να συντάξει το σκεπτικό αυτής. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 10ημέρου, έχει καταγραφεί ένα άνευ προηγούμενου μπάχαλο αντικρουόμενων απόψεων από τα μέλη τη Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στις δημόσιες τοποθετήσεις του που επιβεβαιώνει την τρικυμία της εν λόγω Επιτροπής.

«Mail που επιβεβαιώνουν τις άρρηκτες σχέσεις Τζουγανάτου – Φαραντούρη»

Την ίδια στιγμή, οι αποκαλύψεις του ΠΑΟΚ για την συνάντηση μελών της ΠΑΕ Ολυμπιακός με δικηγόρο που συνεργαζόταν με μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται πως έχει αποδιοργανώσει τους «ερυθρόλευκους».

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έλεγαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μετά την τελευταία ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:

«Η συνάντηση που έγινε αλλά τελικά δεν έγινε, όμως εν τέλει έγινε αλλά όχι έτσι ακριβώς, δείχνει τη σύγχυση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ» σημείωναν, ενώ άφησαν να εννοηθεί είναι πως εκτός από το έγγραφο που αποδεικνύει τις επαγγελματικές σχέσεις του δικηγόρου Δημήτρη Τζουγανάτου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν στην κατοχή τους mail που, όπως τονίζουν «αποδεικνύει πως το διάστημα που το μέλος της ΕΕΑ κ. Φαραντούρης ήταν νομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑ ζητούσε μετ’ επιτάσεως από συνεργάτες τους να παίρνουν γνωμοδοτήσεις από τον κ. Τζουγανάτο» κάνοντας λόγο για «άρρηκτη σχέση Τζουγανάτου – Φαραντούρη με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Μέσα σε λίγες ώρες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στοιχειοθέτησε τις τριγωνικές σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και τις συγγενικές σχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Νικόλαο Τζουλάκη, σε ένα γαϊτανάκι που άρχισε να ξετυλίγεται καταδεικνύοντας τη σκευωρία που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του Δικεφάλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X