Αθλητισμός

«Πόρτα» στον Ολυμπιακό από FIFA και UEFA

«Πόρτα» στον Ολυμπιακό από FIFA και UEFA
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν «άβρεχτη» φαίνεται πως συνεχίζει την πορεία της η διοίκηση της ΕΠΟ, παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού, να θέσει θέμα με τις επιστολές προς FIFA – UEFA.

Σήμερα (Πέμπτη) συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, παρουσία και των μόνιμων εκπροσώπων των FIFA – UEFA στην Ελλάδα, αλλά και του επικεφαλής των Υπηρεσιών Διακυβέρνησης των Ομοσπονδιών Μελών της FIFA, Λούκα Νικόλα και του εκπροσώπου της UEFA, Μάριου Γεωργίου.

Δύο πράγματα είναι τα σημαντικά που προκύπτουν. Πρώτον πως παρά την επιστολή του Ολυμπιακού, την οποία μάλιστα είχαν μαζί τους οι εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών, αλλά χωρίς να την ανοίξουν και να μιλήσουν γι’ αυτή στην συνεδρίαση, ξεκαθαρίστηκε πως υπάρχει απόλυτη στήριξη στην σημερινή σύνθεση της ΚΕΔ, υπό τον Πορτογάλο Μέλο Περέιρα. Μάλιστα αυτό ξεκαθαρίστηκε… εις διπλούν, αφού επέμεινε και ρώτησε ξανά ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Γιάννης Αγραφιώτης.

Το δεύτερο είναι πως παρά το γεγονός πως υπήρξε επιστολή της FIFA με έκφραση ανησυχίας για τα οικονομικά της ΕΠΟ, αλλά και κάποιες οδηγίες για αλλαγές στην διαχείριση του τομέα αυτού, αλλά και της καθημερινής λειτουργίας στην ομοσπονδία, τελικά πάρθηκε η απόφαση να απελευθερωθούν τα κεφάλαια για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω των προγραμμάτων Forward και Hat Trick, όπως ζητούσε η ΕΠΟ.

Μάλιστα μπαίνει υπεύθυνος για την διασφάλιση των προϋποθέσεων και τις διαδικασίες εκταμίευσης των χρημάτων, ο μόνιμος εμπειρογνώμονας των FIFA – UEFA, ο Τσέχος Πετρ Φούσεκ. Εδώ υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Φούσεκ έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό, από την επικοινωνία του Ολυμπιακού, αλλά έχει εκφράσει δυσφορία για την παρουσία του εδώ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Έχει ενδιαφέρον πως το πρόγραμμα Forward είχε «παγώσει» το 2016, όταν ακόμη ήταν διοίκηση στην ΕΠΟ, αυτή υπό τον Γιώργο Γκιρτζίκη, μετά από ελέγχους των διεθνών συνομοσπονδιών, που τους είχαν δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό. Το γεγονός πως το πρόγραμμα ανοίγει τώρα, επί διοίκησης Γραμμένου και παρά τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για τα οικονομικά, είναι ενδεικτικό της τελικής εξέλιξης γύρω από την στήριξη των FIFA – UEFA στην νυν διοίκηση της ΕΠΟ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X