Διεθνή

Χάος στην Ουάσιγκτον – Τραμπ: «Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα» -Βίαια επεισόδια έξω από το Κογκρέσο (vids)

Χάος στην Ουάσιγκτον – Τραμπ: «Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα» -Βίαια επεισόδια έξω από το Κογκρέσο (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Τραμπ διχάζει τις ΗΠΑ λίγο πριν φύγει -Κάλεσε τους υποστηρικτές του να κατευθυνθούν στο Καπιτώλιο- Η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση των γραφείων του Κογκρέσου, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ κατεβαίνουν στο Κάπιτολ Χιλ για να διαμαρτυρηθούν για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Οι διαδηλωτές παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

https://twitter.com/Breaking911/status/1346900653432561665

«Δεν θα εγκαταλείψουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ το αποτέλεσμα των εκλογών.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε χιλιάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους εδώ σήμερα, στρέψτε τις κάμερες προς το πλήθος να δουν όλοι τι συμβαίνει εδώ. Όσοι είναι εδώ, να ξέρετε, ότι δεν θα το ανεχτούν (σ.σ το αποτέλεσμα)», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θα σταματήσουμε την κλοπή, σήμερα θα παρουσιάσω μερικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι κερδίσαμε τις εκλογές και μάλιστα πιο άνετα από το 2016», είπε απευθυνόμενος στους χιλιάδες υποστηρικτές του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς «αδύναμους» και «αξιολύπητους».

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές, αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Πενς δεν θα ακολουθήσει την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ και θα «τηρήσει τον όρκο του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κομισιόν: Με διαδικασίες εξπρές έδωσε την τελική έγκριση για το εμβόλιο της Moderna

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X