Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας -lockdown: Η χώρα διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα

Χρήστος Σταϊκούρας -lockdown: Η χώρα διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα 5/11 ανακοινώθηκε lockdown σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Για αυτό και αυτή την ώρα ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνει πακέτο στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων το οποίο βασίζεται στους τέσσερις υπάρχοντες άξονες των παρεμβάσεων που έχουν ληφθεί.

Η αρχική εκτίμηση για το κόστος των μέτρων που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο ύψους 2,3 δισ. ευρώ θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που θα προκύψουν όχι μόνο έως το τέλος του έτους αλλά και το 2021.

Αναλυτικά, ανακοίνωσε:

  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων ανά την επικράτεια που πλήττονται δύνανται να τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας και δικαιούνται αναλογικά κάλυψη μισθού. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 675 εκατ. ευρώ μόνο για τον Νοέμβριο.
  • Αναστολή δόσεων και οφειλών επιχειρήσεων που πλήττονται, για τον Νοέμβριο.
  • Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων μέχρι το τέλος του έτους.
  •  Επεκτείνονται κατά 2 μήνες τα επιδόματα ανεργίας
  • Θα δοθεί άμεσα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους του μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που υπολογίζονται σε 130 χιλιάδες.
  • Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Το ίδιο, οι κατοικίες εργαζομένων που πλήττονται και η φοιτητική κατοικία.

Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα

Άγριο έγκλημα στην Καλλιθέα: Στραγγάλισε τη γυναίκα του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X