Διεθνή

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε το δικαστήριο της Αυλώνας στην Αλβανία.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ο ομογενής αναμένεται να μεταχθεί στα Τίρανα. «Καθαρά πολιτική απόφαση, ειλημμένη από τον Έντι Ράμα» είπε ο δικηγόρος του.

Η υπόθεση του Έλληνα ομογενή, υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, προσλαμβάνει διαστάσεις διπλωματικής κρίσης Ελλάδας – Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης οδηγείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές των Τιράνων, όπου αναμένεται να παραμείνει αρκετές μέρες.

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι το όνομά του προέδρου της τοπικής «Ομόνοιας» θα βρίσκεται κανονικά στα ψηφοδέλτια, καθώς δεν έχει κριθεί ένοχος, ενώ σκοπεύει να ασκήσει έφεση στη σημερινή απόφαση.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η πρέσβης της  Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση,  η οποία είχε προχωρήσει χθες σε διάβημα.

Μέλη της ομογένειας χαρακτήρισαν τη σύλληψή του ως σκόπιμη ενεργεία, με στόχο την τρομοκράτηση μελών της ελληνικής μειονότητας. Αντίπαλός του είναι ο υποψήφιος του κυβερνητικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και νυν δήμαρχο Γ. Γκόρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X