Διεθνή

Αποθέωση του κιτς! Η Άλωση της Πόλης και ο… guest star Ερντογάν [vid]

Αποθέωση του κιτς! Η Άλωση της Πόλης και ο… guest star Ερντογάν [vid]
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έλλειψη αισθητικής και υπερβολή χαρακτηρίζουν το βίντεο της τουρκικής προεδρίας για τα 565 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Ερντογάν και η υπερπαραγωγή!

Θυμίζει… Χόλυγουντ

Το βίντεο είναι φτιαγμένο με τρισδιάστατα γραφικά και δείχνει άλογα να καλπάζουν με πολεμιστές και να περνάνε τη Γέφυρα του Βοσπόρου.

Το βίντεο δείχνει και τον ίδιο τον Ερντογάν να χαιρετάει τα… πλήθη, κάτι που φυσικά εξυπηρετεί και την προεκλογική εκστρατεία, λίγες ημέρες πριν την 24η Ιουνίου.

Αυτές τις ημέρες μάλιστα, προγραμματίζονται μεγάλες «φιέστες» τόσο απο την προεδρία, όσο και από το δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Περιλαμβάνει λέιζερ, εξέδρα κοντά στη θάλασσα και 3D απεικόνιση της Άλωσης!

Στη διάρκειά του, όμως, εμφανίζονται πολλές σημαντικές μορφές της τουρκικής ιστορίας. Ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Αντνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ.

Θράκη: Ύποπτα παιχνίδια “σουλτάνου” με τη μειονότητα

Η αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ υπάρχει αλλά είναι… έμμεση. Και φυσικά η αυλαία κλείνει με τον ίδιο τον Ερντογάν…

Δείτε το βίντεο με την προπαγάνδα Ερντογάν

https://www.youtube.com/watch?v=S2_k8L1_YvE

Η 565 επέτειος από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης θα εορταστεί με διάφορους τρόπους στην πόλη. Πριν όμως ξεκινήσουν οι εορτασμοί, ο Ερντογάν θέλησε να δώσει τον… τόνο. Και έφτιαξε το παραπάνω βίντεο. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Αμπντουλχαμίτ Χαν κάνουν την εμφάνισή τους, μεταξύ πολλών άλλων.

Τα τεράστια άλογα των Οθωμανών περνούν τον Βόσπορο σαν η θάλασσα να είναι… ποταμάκι. Και με ένα άλμα περνούν τη θρυλική γέφυρα για να φτάσουν στην Πόλη και να την κατακτήσουν. Και σιγά σιγά, η Κωνσταντινούπολη γίνεται… Ιστανμπούλ. Με τα τζαμιά της και τους σουλτάνους της να παρακολουθούν της επέλαση των Οθωμανών…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X