Auto - Moto

Ducati Monster 950: Το… τέρας και η νέα σελίδα με αλουμινένιο πλαίσιο! video

Ducati Monster 950: Το… τέρας και η νέα σελίδα με αλουμινένιο πλαίσιο! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Γερμανικό Motorrad απεικονίζεται ένα υπό δοκιμή νέο Ducati Monster, το οποίο αποκαλύπτει ένα νέο μέλλον για την ιστορική αυτή σειρά μοντέλων.

Το νέο… στολίδι της Ducati

Οι πληροφορίες που συνοδεύουν την είδηση φαίνονται να επιβεβαιώνουν την προϋπάρχουσα σχετική φημολογία. Η οποία και έφερνε στη φαμίλια τον Testastretta L2 κινητήρα των 950 cc, γνωστό μας από τα αντίστοιχα Multistrada και Hypermotard.

Ωστόσο η σημαντική είδηση δεν είναι τόσο αυτή, όσο η αλλαγή στρατηγικής σε ένα δομικό στοιχείο της μοτοσυκλέτας. Ο λόγος για το πλαίσιο, το οποίο για πρώτη φορά από τη δημιουργία της σειράς Monster το μακρινό 1993 (διά χειρός Miguel Galluzzi) αποχωρίζεται το παραδοσιακό ατσάλινο χωροδικτύωμα για ένα αλουμινένιο σχέδιο!

Μηχανές: Μήπως τελικά ταιριάζουν πιο πολύ… στα κορίτσια; video

Αν και οι φωτογραφίες της νέας Ducati δεν είναι ευκρινείς αρκετά για να εστιάσουμε σε λεπτομέρειες, είναι σαφές πως πλαίσιο και υποπλαίσιο είναι χυτά αλουμινένια κομμάτια.

Ήδη οι προδιαγραφές Euro 5 είχαν κάνει σχεδόν αναγκαστική τη χρήση υγρόψυξης στη γκάμα των Monster, όπου πρακτικά μόνο το εισαγωγικό 797 παραμένει αερόψυκτο.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο 950 έρχεται να αντικαταστήσει το 821 στη γκάμα της Ducati. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η μοτοσυκλέτα προορίζεται για το 2021. Οπότε όπως λέει και το bikeit, ως το τέλος του χρόνου θα το δούμε σε online παρουσίαση. Μιας και πλέον τις διεθνείς εκθέσεις -όχι μόνο από την Ducati- τις έχουμε και επισήμως ξεγράψει…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X