Auto - Moto

Husqvarna FS450 2023: Με νέο κινητήρα, πλαίσιο και εργονομία! video

Husqvarna FS450 2023: Με νέο κινητήρα, πλαίσιο και εργονομία! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έτσι, η Husqvarna FS450 του 2023 εξοπλίζεται με νέο κινητήρα με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής. Ένας κινητήρας που ζυγίζει ελάχιστα πιο κάτω από τα 27 κιλά -σχεδόν μισό κιλό λιγότερο από τον προηγούμενο- έχει μεγαλύτερη κλίση προς τα πίσω πλέον, και αποδίδει 63 ονομαστικούς ίππους.

Νέα είναι τα εντόσθια του κυλίνδρου, και ο στρόφαλος έχει δεχτεί βελτιωτικά χάδια, με την PANKL να είναι υπεύθυνη για το ξανασχεδιασμένο 5τάχυτο κιβώτιο που έχει νέο γρανάζωμα. Η τροφοδοσία της μίζας γίνεται από μία ελαφριά και μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου των 2.0 Ah.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που θα μπορούσε να θελήσει κανείς, όπως δυο χάρτες κινητήρα, quickshifter (μόνο για ανεβάσματα), Traction Control και Launch Control, ενώ όλα ρυθμίζονται μέσω των διακοπτών στο τιμόνι.

Από τις αλλαγές δεν ξέφυγε ούτε το πλαίσιο, το οποίο είναι νέο, σωληνωτό μεταβλητής διατομής, από χρωμομολυβδαινιούχο χάλυβα. Νέες είναι οι υπολογισμένες ελαστικότητες του πλαισίου, τόσο οι στρεπτικές (και χάρη στο νέο πάχος των σωλήνων) όσο και κατά μήκος της μοτοσυκλέτας, για ακριβέστερη πληροφόρηση του αναβάτη.

Το υβριδικό υποπλαίσιο είναι από αλουμίνιο που έχει ενισχυθεί με πολυαμίδιο για μεγαλύτερη ακαμψία και αντοχή.

Οι αναρτήσεις είναι οι τελευταίας γενιάς XACT της WP με το πιρούνι να έχει διάμετρο 48mm. Έχει τεχνολογία AER, η οποία προσφέρει καλύτερη προοδευτικότητα στα ελατήρια στο τέλος της διαδρομής τους.

KTM 1290 Superduke R 2023: Αλλαγές… στην όψη και σούπερ Euro5+ κινητήρας! video

Το πίσω αμορτισέρ είναι της ίδιας σειράς, ελαφρύτερο και πιο κοντό από πριν αλλά με την ίδια διαδρομή, ενώ έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία CFD (Computational Fluid Dynamics) με σκοπό την καλύτερη ροή του λαδιού και την σταθερή απόδοση στη σκληρή χρήση, ενώ ρυθμίζεται χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Η νέα θέση του πίσω αμορτισέρ βοηθά την απορρόφηση ενέργειας και τη σταθερότητα στις ευθείες, με το «anti squat» concept να μεταφράζεται σε καλύτερη συμπεριφορά στις επιταχύνσεις και στις εξόδους των στροφών, όταν η πίσω ανάρτηση δεν συμπιέζεται υπερβολικά στο άνοιγμα του γκαζιού.

Στα φρένα η FS450 φέρει έναν δίσκο 310 mm μπροστά με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα της Brembo με έναν ακόμα δίσκο 220 mm πίσω με δαγκάνα ενός πιστονιού.

Τέλος, νέα είναι η σχεδίαση των πλαστικών, με βελτιωμένη εργονομία για πιο εύκολη μετακίνηση του αναβάτη στη σέλα κατά την οδήγηση.

Όλα τα παραπάνω, όπως αναφέρει και το motomag, συνδυάζονται με κορυφαία περιφερειακά γνωστών εταιρειών όπως τροχούς της Alpina, υδραυλικό συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης της Suter με τρόμπα Brembo και τιμόνι της ProTaper.

Ο χρωματικός συνδυασμός του FS450 για το 2023 είναι ένας, σε λευκό, γκρι και κίτρινο φλούο χρώματα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X