Διεθνή

Εφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες

Εφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, Βέλγοι αστυνομικοί και αξιωματικοί της Κρατικής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Θουριγγίας (LKA) ερευνούν τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την έρευνα του MDR THÜRINGEN (Αρχές Θουριγγίας), η έρευνα αφορά την εν εξελίξει διαδικασία διαφθοράς σε βάρος του επικεφαλής του κρατιδίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Θουριγγίας Mario Voigt.

Γύρω στις 10 το πρωί αυτής της Τρίτης, οι ερευνητές της βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έφτασαν με οχήματα με πολιτικά στην οδό Rue du Commerce No. 10. Προορισμός τους: τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες. Το κέντρο εξουσίας μιας από τις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Λέγεται ότι ήταν αυτός ο Μάνφρεντ Βέμπερ που έφερε μαζί του στις Βρυξέλλες το 2019 τον Mario Voigt, τότε μέλος του κρατικού κοινοβουλίου του CDU της Θουριγγίας. Επρόκειτο για την προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Βέμπερ χρειαζόταν έναν επαγγελματία για μια ψηφιακή προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ στο διαδίκτυο. Ο Voigt ήταν προφανώς ο άνθρωπός του.

Το ΕΛΚ επιβεβαιώνει την έρευνα και σημειώνει ότι η επίσκεψη συνδέεται με έρευνα που είναι σε εξέλιξη στη Θουριγγία. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και έγγραφα. Καθώς πρόκειται για συνεχιζόμενη νομική έρευνα, το ΕΛΚ δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια».

«Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά υπαλλήλων του ΕΛΚ. Η έρευνα εξυπηρετεί την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο της διαδικασίας κατά του Voigt. Επιπλέον, οι αστυνομικοί θέλουν να ανακρίνουν πιθανούς μάρτυρες επιτόπου στις Βρυξέλλες», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Μ. Βέμπερ.

«Σύμφωνα με την έρευνα του MDR THÜRINGEN, η εν εξελίξει έφοδος έχει επίσης ως στόχο να εξετάσει το ζήτημα του πόσο καιρό ο Voigt εργάστηκε αρχικά για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα μπορεί να έλαβε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου», κατέληξε.

Πηγή: efsyn.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X