Διεθνή

Εικόνες που κόβουν την ανάσα! Πού βρίσκονται τα ακριβότερα γραφεία του κόσμου [pics]

Εικόνες που κόβουν την ανάσα! Πού βρίσκονται τα ακριβότερα γραφεία του κόσμου [pics]
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κλέβουν τις εντυπώσεις τα γραφεία στο Χονγκ Κονγκ. Κι αυτό, τόσο λόγω της αισθητικής όσο και τους κόστους τους, το οποίο αγγίζει τα 3.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης.

Στην περιοχή κατοικούν 7 εκατομμύρια άνθρωποι και ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος, με αποτέλεσμα οι τιμές των ακινήτων να είναι από τις πιο ακριβές παγκοσμίως. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας εμπορικών ακινήτων CBRE, το Χονγκ Κονγκ κρατά το σκήπτρο των ακριβότερων επαγγελματικών χώρων ανά τον κόσμο, για Τρίτη συνεχή χρονιά.

Την ίδια ώρα, μερικές από τις πιο καινοτόμες και πρωτοποριακές εταιρείες ανοίγουν γραφεία στο Χονγκ Κονγκ απογειώνοντας τις τιμές στην αγορά επαγγελματικής στέγης. «Η ισχυρή ζήτηση, σε συνδυασμό με τη χαμηλή διαθεσιμότητα στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης έχουν διατηρήσει πολύ υψηλά τι τιμές των γραφείων», εξηγεί στο CNBC ο Τομ Γκάφνι, περιφερειακός διευθύνων σύμβουλος της CBRE.

Οι κινεζικές εταιρείες της ενδοχώρας, ιδίως οι τράπεζες, δείχνουν ιδιαίτερη «αδυναμία» για το επιχειρηματικό κέντρο. Τα γραφεία στην περιοχή είναι σε τέτοιο βαθμό περιζήτητα, που υπάρχει διαθεσιμότητα μόλις 1% για μια καινούργια εταιρεία που θέλει να εγκατασταθεί εκεί.

Δείτε μερικά από αυτά τα γραφεία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X