Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Στα… πάνω του το δολάριο – Πέφτει ο χρυσός!

Εκλογές ΗΠΑ: Στα… πάνω του το δολάριο – Πέφτει ο χρυσός!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι αγορές το θρίλερ για γερά νεύρα, στο οποίο εξελίσσεται η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τον Λευκό Οίκο, υποδεικνύοντας πως οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα είναι… ο περίπατος που υποδείκνυαν οι δημοσκοπήσεις.

Η μάχη συνεχίζεται, η διαδικασία θα είναι μακρά και οι αγορές… παίρνουν τις δικές τους αποστάσεις, αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Εκλογές ΗΠΑ 2020 -Τραμπ : Xάνει μέρος της παραδοσιακής εκλογικής του βάσης – Κερδίζει τους Λατινοαμερικάνους

Παρακολουθώντας τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, το δολάριο ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,58% στα 1.899 δολάρια ανά ουγγιά.

«Οι πρώιμες εκτιμήσεις για ταχεία ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ έχουν διαψευστεί. Η πραγματικότητα δείχνει ότι θα έχουμε μια μακρά διαδικασία», σχολιάζει ο Ian Lyngen, στρατηγικός αναλυτής της BMO Capital Markets.

«Η μεταβλητότητα θα παραταθεί και θα διαρκέσει για περισσότερο χρόνο από όσο πιστεύαμε, τουλάχιστον μέχρις ότου η κατάσταση στις ΗΠΑ γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη…», προσθέτει ο ίδιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X