Διεθνή

EMA: Έγκριση εμβολίων για τη μετάλλαξη Όμικρον σε 3-4 μήνες, εάν χρειαστεί

EMA: Έγκριση εμβολίων για τη μετάλλαξη Όμικρον σε 3-4 μήνες, εάν χρειαστεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων  μπορεί να προχωρήσει στην έγκριση εμβολίων που να έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Η διαδικασία αυτή θα κινηθεί σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια ανάγκη, επεσήμανε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ, Emer Cooke, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά διαβεβαίωσε πως τα υπάρχοντα εμβόλια συνεχίζουν να παρέχουν προστασία.

«Εάν υπάρξει ανάγκη αλλαγών στα υπάρχοντα εμβόλια, μπορούμε να είμαστε σε θέση να τα εγκρίνουμε σε τρεις με τέσσερις μήνες» είπε.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, ο ΕΜΑ προετοιμάζεται για όλες τις πιθανότητες.

«Οι εταιρείες προσαρμόζουν τα σκευάσματά τους για να συμπεριλαμβάνει και τη νέα παραλλαγή. […] Στη συνέχεια θα πρέπει να τα παράξουν, να κάνουν κλινικές μελέτες και να κρίνουν εάν λειτουργούν» διευκρίνισε σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Νωρίτερα σήμερα ο CEO της Moderna είχε εκφράσει την πεποίθησή του πως η αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων θα πέσει έναντι της Όμικρον.

«Ακόμα και εάν η νέα παραλλαγή διασπαρεί περισσότερο, τα εμβόλια θα συνεχίζουν να παρέχουν προστασία» είπε η Cooke επί του ίδιου ζητήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X