Διεθνή

ΕΜΑ: Συστάσεις για τη χρήση του αντισώματος regdanvimab ως θεραπεία για τον κορονοϊό

ΕΜΑ: Συστάσεις για τη χρήση του αντισώματος regdanvimab ως θεραπεία για τον κορονοϊό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα από ανασκόπηση δεδομένων μιας μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταδεικνύουν πως το regdanvimab μπορεί να μειώσει το ποσοστό νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή 26/3 σύσταση για τη χρήση τού μονοκλωνικού αντισώματος regdanvimab (γνωστού και ως CT-P59) για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αναφέροντας πως το φάρμακο είναι πιθανό να είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό.

Σε ανακοίνωση Τύπου, ο ΕΜΑ αναφέρει πως το φάρμακο ενδέχεται να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ασθενών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα της COVID-19.

Προσθέτει δε, πως ενδεχόμενες παρενέργειες ήταν είτε ήπιες είτε μέτριες.

“Παρά τις αβεβαιότητες, η Επιτροπή για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης του EMA (CHMP) κατέληξε πως το regdanvimab μπορεί να θεωρείται επιλογή θεραπείας για ασθενείς με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορονοϊό, βάσει της λογικής πιθανότητας πως το φάρμακο μπορεί να παράσχει κλινικά οφέλη και της χαμηλής πιθανότητας βλάβης.” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι τεχνητές πρωτεΐνες που χορηγούνται ενδοφλεβίως και λειτουργούν σαν ανθρώπινα αντισώματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X