Διεθνή

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Φρίκη χωρίς τέλος! 44 νεκροί – Εκατοντάδες αγνοούμενοι! Συγκλονιστικές εικόνες

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Φρίκη χωρίς τέλος! 44 νεκροί – Εκατοντάδες αγνοούμενοι! Συγκλονιστικές εικόνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φωτιά στην Καλιφόρνια μαίνεται για έκτη συνεχόμενη μέρα και «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμά της. Οι νεκροί φτάνουν τους 44 και τουλάχιστον 200 άτομα αγνοούνται.

Η φωτιά αποκαλείται Camp Fire και είναι η πλέον πολύνεκρη στην ιστορία της Πολιτείας αυτής, σύμφωνα με δηλώσεις του σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτήρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη.

Οι θυελλώδεις άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες που συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα.

Στη νότια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Woolsey οδήγησε τις αρχές να εκδώσουν εντολές εκκένωσης για 250.000 ανθρώπους στις κομητείες της Βεντούρα και του Λος Άντζελες και σε παραθαλάσσια θέρετρα όπως το Μαλιμπού.

Ο αριθμός των αγνοουμένων σε αυτήν την πυρκαγιά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Σε όσους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Κάηκε το σπίτι του Τζέραρντ Μπάτλερ από τις φωτιές στην Καλιφόρνια! (vid)

Ριπές ανέμου ταχύτητας 100 χλμ/ώρα αναμένεται να σαρώσουν τα βουνά, τις κοιλάδες και τα φαράγγια της νότιας Καλιφόρνιας, με υπαρκτό τον φόβο πτώσης κολονών ηλεκτρικού ρεύματος και δέντρων. Σε συνδυασμό με την ξηρασία, οι συνθήκες αναμένεται να ευνοήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή τη φωτιά και 3200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Οι εικόνες από την φωτιά στην Καλιφόρνια συγκλονίζουν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X