Διεθνή

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μακρόν με 55,5% ενόψει του β’ γύρου των Προεδρικών Εκλογών

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μακρόν με 55,5% ενόψει του β’ γύρου των Προεδρικών Εκλογών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν με 55,5%-44,5% στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών το επόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Ipsos-Sopra Steria.

Η διαφορά μειώθηκε ελαφρώς από την Παρασκευή, όταν ο Μακρόν προηγούνταν της Λεπέν με 56%-44%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των France Info και Le Parisien.

Ο Μακρόν, ο οποίος πραγματοποίησε συγκέντρωση στη Μασσαλία το Σάββατο, κέρδισε έδαφος μεταξύ των ανθρώπων που ψήφισαν τον ακροαριστερό υποψήφιο Ζαν-Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 33% αυτών των ψηφοφόρων θα υποστήριζε πιθανότατα τον Μακρόν στις 24 Απριλίου, από 28% που ήταν στη δημοσκόπηση της Παρασκευής, ενώ ένα αμετάβλητο 16% θα ψήφιζε τη Λεπέν.

Από εκείνους που υποστήριξαν τον τέταρτο ακροδεξιό ειδήμονα Ερίκ Ζεμούρ στον πρώτο γύρο, το 9% θα ψήφιζε τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο, αμετάβλητο σε σχέση με την Παρασκευή, ενώ το 76% θα υποστήριζε τη Λεπέν, από 78%.

Η Ipsos-Sopra Steria διεξήγαγε διαδικτυακή έρευνα σε 1.676 ενήλικες από τις 14 έως τις 16 Απριλίου. Το περιθώριο σφάλματος για τον επαναληπτικό γύρο είναι 3,3 μονάδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X