Διεθνή

Γαλλία: Νεκρός ο αστυνομικός που είχε πάρει τη θέση ομήρων -Τέσσερις νεκροί

Γαλλία: Νεκρός ο αστυνομικός που είχε πάρει τη θέση ομήρων  -Τέσσερις νεκροί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ ανακοίνωσε ότι νεκρός είναι ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν χθες στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός.

Με τον θάνατο αυτού του 45χρονου αξιωματικού της Χωροφυλακής Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος είχε προτείνει τον εαυτό του ως όμηρο στη θέση ανθρώπων που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ, ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων, ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε χθες το Reuters, ο δράστης φέρεται να ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τρομοκράτη που αιματοκύλησε τη Γαλλία το Νοέμβριο του 2015.

Ο ένοπλος, αφού πυροβόλησε κατά τεσσάρων αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν, στη συνέχεια, όπως τοπικά μέσα, εισέβαλε – γύρω στις 11:15π.μ. (τοπική ώρα) – σε ένα σούπερ-μάρκετ, άνοιξε πυρ και κράτησε οκτώ άτομα ομήρους. 

https://twitter.com/SauveteursSSF/status/977139225996005376

Περίπου μία ώρα μετά την εισβολή του, άφησε ελεύθερους τους ομήρους, κρατώντας μόνο έναν αστυνομικό.

Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο πως δράστης ήταν ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις Αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος φώναζε «ο θεός είναι μεγάλος» (στα αραβικά) και συμπλήρωσε πως απείλησε ότι «θα σας σκοτώσω όλους».

Ισλαμικό Κράτος

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ένας «στρατιώτης του χαλιφάτου» πραγματοποίησε την επίθεση. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X