Αθλητισμός

Η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου θέλει να αγοράσει την Ιντερ του Μιλάνου

Η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου θέλει να αγοράσει την Ιντερ του Μιλάνου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το fund BC Partners που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (NOVA και Alpha μεταξύ πολλών άλλων )  και ένας από τους επικεφαλής του είναι ο Νίκος Σταθόπουλος ενδιαφέρεται να αγοράσει την Ιντερ του Μιλάνου που φέτος είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Το Fund επανεμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής αφού η Suning φαίνεται να αποχωρεί από τον σύλλογο.

Οι σημερινοί Κινέζοι ιδιοκτήτες των Νερατζούρι, φαίνεται πως χάνουν τον έλεγχο αφού η προθεσμία για τον δανεισμό της Oaktree Capital εκπνέει σύντομα και θα πρέπει να βρουν μια λύση (και πολλά λεφτά) πριν από τις 20 Μαΐου 2024.

Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα La Republica και φαίνεται να έχει πραγματική υπόσταση καθώς και στο παρελθόν (2021), η BC Partners είχε πραγματοποιήσει due diligence και υπέβαλε πρόταση 850 εκατ. ευρώ η οποία τότε απορρίφθηκε.

Η BC Partners τώρα φέρεται να ανανέωσε την πρότασή της, ενώ στο μεταξύ τα έσοδα της Ίντερ έχουν αυξηθεί, καθώς και η συνολική αξία του συλλόγου. Κρίσιμο στοιχείο των διαπραγματεύσεων αποτελεί κι ένα ομόλογο 415 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει το 2027 και λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη.

Όπως τονίζει η “La Repubblica” αν το ενδιαφέρον της BC Partners επαληθευθεί, το private equity fund θα έχει σημαντικό προβάδισμα λόγω του due diligence που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X