Διεθνή

Η ινδική και η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού χτυπά και την Αργεντινή

Η ινδική και η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού χτυπά και την Αργεντινή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, τα 3 πρώτα κρούσματα της ινδικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Πρόκειται για 3 επιβάτες που κατέφθασαν στις 24 Απριλίου στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες, οι οποίοι μπήκαν αμέσως σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Το υπουργείο σε ανακοίνωση δήλωσε πως η ινδική «διπλή» μετάλλαξη εντοπίστηκε σε δύο ανήλικους, οι οποίοι επέστρεψαν από ταξίδι στο Παρίσι, ενώ η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη εντοπίστηκε σε έναν 58χρονο επιβάτη που επέστρεψε από την Ισπανία.

«Αφότου αρχίσαμε την παρακολούθηση του γονιδιώματος στους ταξιδιώτες, έχουμε εντοπίσει παραλλαγές προτεραιότητας σχεδόν στο 50% των κρουσμάτων» διευκρίνισε η Αναλία Ρεάρτε, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως η Αργεντινή είναι μια χώρα που έχει επιβραδύνει το τελευταίο διάστημα τη διαδικασία χορήγησης εμβολίων, λόγω έλλειψης επαρκών δόσεων και επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα, καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων.

Τέλος, η Αργεντινή αποτελεί μία χώρα 45 εκατομμυρίων κατοίκων και τα επιδημιολογικά της δεδομένα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, καθώς μέχρι προχθές, Κυριακή 9/5, οι νεκροί είχαν ανέλθει σε 67.325 νεκρούς επί συνόλου 3.147.740 μολύνσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X