Διεθνή

ΗΠΑ – Εκλογές 2024: Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν

ΗΠΑ – Εκλογές 2024: Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ – Εκλογές 2024: Ο πρόεδρος Μπάιντεν υστερεί έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε πέντε από τις έξι κρίσιμες πολιτείες που κρίνουν το αποτέλεσμα, ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024. Σε μια νέα δημοσκοπήση των New York Times και του Siena College, οι ψηφοφόροι εκφράζουν τεράστιες αμφιβολίες για την ηλικία του Αμερικανού προέδρου και βαθιά δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του στην οικονομία και σε πολλά άλλα ζητήματα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κ. Μπάιντεν χάνει από τον κ. Τραμπ, τον πιθανότερο Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, με διαφορά από τρεις έως 10 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, τη Νεβάδα και την Πενσυλβάνια. Ο κ. Μπάιντεν προηγείται μόνο στο Ουισκόνσιν, με δύο ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δηλώνει ότι οι πολιτικές του κ. Μπάιντεν τους έχουν βλάψει προσωπικά.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης τον βαθμό στον οποίο ο πολυφυλετικός και πολυγενεακός συνασπισμός που εξέλεξε τον κ. Μπάιντεν φθείρεται. Οι δημογραφικές ομάδες που υποστήριξαν τον κ. Μπάιντεν με συντριπτικά ποσοστά το 2020 είναι τώρα πολύ πιο διχασμένες, ενώ τα δύο τρίτα του εκλογικού σώματος θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Οι ψηφοφόροι κάτω των 30 ετών προτιμούν τον κ. Μπάιντεν μόνο κατά μία ποσοστιαία μονάδα, το προβάδισμά του μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων έχει μειωθεί σε μονοψήφια ποσοστά και το πλεονέκτημά του στις αστικές περιοχές είναι το μισό από το προβάδισμα του Ν. Τραμπ στις αγροτικές περιοχές. Και ενώ οι γυναίκες εξακολουθούν να προτιμούν τον Μπάιντεν, οι άνδρες προτιμούν τον Τραμπ με διπλάσια διαφορά, αντιστρέφοντας το πλεονέκτημα του φύλου που είχε τροφοδοτήσει τόσα πολλά κέρδη των Δημοκρατικών τα τελευταία χρόνια.

Οι μαύροι ψηφοφόροι – επί μακρόν προπύργιο των Δημοκρατικών και του κ. Μπάιντεν – καταγράφουν τώρα 22% υποστήριξη σε αυτές τις έξη πολιτείες για τον κ. Τραμπ, ένα ποσοστό που δεν έχει παρατηρηθεί στην προεδρική πολιτική για έναν Ρεπουμπλικάνο στη σύγχρονη εποχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X