Διεθνή

Ισπανίδα ΥΠΑΜ: «Ετοιμαστείτε για βασανιστικό χειμώνα – Θα τον υπομείνετε για την Ουκρανία»

Ισπανίδα ΥΠΑΜ: «Ετοιμαστείτε για βασανιστικό χειμώνα – Θα τον υπομείνετε για την Ουκρανία»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ισπανίδα ΥΠΑΜ: Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες προειδοποίησε την Τρίτη ότι έρχεται χειμώνας «μεγάλων βασάνων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η στήριξη για την Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί.

«Θα έχουμε έναν χειμώνα με μεγάλα βάσανα», είπε η Ισπανίδα ΥΠΑΜ, προσθέτοντας όμως ότι «στην Ευρώπη, πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

Η Ρόμπλες επιβεβαίωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση «χωρίς αμφιβολία» θα χρησιμοποιήσει «το φυσικό αέριο ως πολεμικό όπλο» αναφερόμενη στις παραδόσεις του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom που είχαν ήδη σταματήσει και ισχυρίστηκε ότι είχαν πολιτικά κίνητρα.

H Gazprom ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός λόγος είναι η άρνηση της Ουκρανίας να επιτρέψει στο φυσικό αέριο να περάσει από την επικράτειά της.

Παρ’ όλα αυτά η Ρόμπλες επέμεινε ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί. Ο Πούτιν «δεν μπορεί να κερδίσει», σύμφωνα με τον Ρόμπλες, η οποίος είπε ότι, «θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η Ισπανία έχει εφαρμόσει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που περιλαμβάνουν το σβήσιμο των φώτων σε καταστήματα και δημόσια κτίρια μετά τις 10 το βράδυ και μείωση της χρήσης θέρμανσης και κλιματισμού.

Επιπλέον, η Ρόμπλες έκανε λόγο για νέα επίθεση στο Κίεβο.

«Το θέατρο του πολέμου έχει αλλάξει», είπε σε η Ρόμπλες αναφερόμενη στην τρέχουσα συγκέντρωση των μαχών στην ανατολική Ουκρανία. «Αλλά οι υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως προειδοποιούν ότι οι επιθέσεις του (του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο Κίεβο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ουκρανίας».

«Αυτή η πρόβλεψη είναι ότι αυτός θα είναι ένας μακρύς, σκληρός και απάνθρωπος πόλεμος, παρόμοιος με έναν πόλεμο του 20ου αιώνα όπως ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ή ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ο Robles ανακοίνωσε επίσης ότι «η Ουκρανία επιδιώκει να αγοράσει νέα, σύγχρονα άρματα μάχης από την Ισπανία και άλλες χώρες» και ότι η Μαδρίτη έχει ήδη προσφερθεί να εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X