Διεθνή

Ισραήλ: Τρίτη δόση Pfizer για τους άνω των 60 ετών

Ισραήλ: Τρίτη δόση Pfizer για τους άνω των 60 ετών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ λόγω του εύρους των εμβολιασμών που έχει κάνει εδώ και καιρό αποτελεί κατά μία έννοια χώρα-πιλότο, ενώ σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες, φαίνεται να πέφτει στο 84% η αποτελεσματικότητα του Pfizer, τον τέταρτο μήνα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, όπως μεταφέρει το Reuters, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ενημέρωσε τις διευθύνσεις των οργανισμών υγείας που διεξήγαγαν τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν από την Κυριακή ενισχυτικές δόσεις. Στόχος είναι η άμυνα απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της νόσου COVID-19 έχει πέσει στο 39% στο Ισραήλ, όπως ενημέρωσε στις 22 Ιουλίου το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τα νέα στοιχεία αφορούν στην περίοδο μεταξύ 20ής Ιουνίου και 17ης Ιουλίου και η μείωση αυτή στην αποτελεσματικότητα παρατηρήθηκε με τη μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται στο Ισραήλ, όπως επισημάνθηκε από τις υγειονομικές Αρχές.

Η εξέλιξη έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσίευση των πρώιμων στοιχείων μελέτης που δημοσιοποιήθηκε στο medrxiv.com για το εμβόλιο της Pfizer.

Σε αυτή αναφέρεται ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κορυφώθηκε στο 96,2% κατά τη διάρκεια του διαστήματος από 7 ημέρες έως περισσότερο από δύο μήνες μετά τη δεύτερη δόση και μειώθηκε σταδιακά στο 83,7% ύστερα από τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση έως και τη διακοπή των δεδομένων, με μια μέση μείωση περίπου 6% κάθε δύο μήνες.

Αν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου συνεχίσει να μειώνεται με αυτόν τον ρυθμό, θα καταλήξει να είναι μικρότερη από 50% εντός 18 μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση και συνεπώς θα απαιτηθεί και τρίτη, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Stat».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X