Διεθνή

Ιστορική στιγμή στις ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ

Ιστορική στιγμή στις ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ιστορική στιγμή στις ΗΠΑ, καθώς συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου και θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, όπου τέθηκε υπό κράτηση. Αναμένεται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα στις Αρχές.

Είναι επισήμως ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες όταν εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην Πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με 30 κατηγορίες. Οι περισσότερες σχετίζονται με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου εκείνη να μη μιλήσει για τη σύντομη σχέση που διατηρούσαν παλαιότερα.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε επίθεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του συγκεκριμένου δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Ο Τραμπ ζήτησε η δίκη του να μεταφερθεί στο Staten Island της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ότι εκεί θα έχει μία δικαιότερη δίκη.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον ιστότοπό του, τον Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το γεγονός ότι θα προσαχθεί στο Μανχάταν «όπου ορισμένες περιοχές ψήφισαν 1% Ρεπουμπλικάνους» και πρότεινε να μεταφερθεί η υπόθεση στο γειτονικό Στάτεν Άιλαντ, μια «πολύ δίκαιη και ασφαλή τοποθεσία» που είναι πιο φιλικά διακείμενη προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Εξαπέλυσε επίσης δριμύτατη επίθεση στον «δικαστή και την οικογένειά του» που «μισούν τον Τραμπ», σχολιάζοντας ότι η κόρη του εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία της νυν αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. «Παρωδία δίκης», καταλήγει η ανάρτηση.

Δείτε live εικόνα

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X