Διεθνή

Ιβάνκα εναντίον Ντόναλντ! Δημόσια κριτική στην… φαμίλια Τραμπ

Ιβάνκα εναντίον Ντόναλντ! Δημόσια κριτική στην… φαμίλια Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι εντελώς αντίθετη στην πολιτική του διαχωρισμού των οικογενειών και του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς». Αυτό τόνισε η κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ.

Η οποία με αυτόν τον τρόπο διαχώρισε εντελώς τη θέση της από τον πατέρα της και χαρακτήρισε το μέτρο του χωρισμού οικογενειών μεταναστών ως «μία από τις χειρότερες στιγμές» της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές και για εμένα, επίσης» δήλωσε.

Η κριτική της Ιβάνκα Τραμπ στον αμερικανό πρόεδρο

«Η μετανάστευση είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο θέμα, η παράτυπη μετανάστευση είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Είμαι κόρη μιας μετανάστριας» υπογράμμισε αναφερόμενη στη μητέρα της Ιβάνα, που μεγάλωσε στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

«Όμως ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και επομένως πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε να μην ενθαρρύνουμε συμπεριφορές που εκθέτουν τα παιδιά στον κίνδυνο να πέσουν θύματα διακινητών ή να εισέρχονται στη χώρα με διακινητές ή να κάνουν ένα εξαιρετικά δύσκολο ταξίδι μόνα τους».

Από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου, περισσότερα από 2.500 παιδιά χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα.  Μπροστά στη θύελλα των αντιδράσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ υπαναχώρησε από την πολιτική αυτή στα τέλη Ιουνίου. Όμως, έκτοτε, οι αρχές αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες κατά τη διαδικασία επανένωσης των οικογενειών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X