Διεθνή

Jerusalem Post: Βλέπει στρατιωτική σύγκρουση Τουρκίας – Ισραήλ

Jerusalem Post: Βλέπει στρατιωτική σύγκρουση Τουρκίας – Ισραήλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Yeni Safak” που υπογράμμιζε ότι η Τουρκία μπορεί να εφαρμόσει «μοντέλο της Λιβύης» για το Ισραήλ, υπογράφοντας συμφωνία με τη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς για να αποκτήσει πρόσβαση σε δικαιώματα στα ύδατα και στο φυσικό αέριο στα ανοικτά του Ισραήλ.

«Το μοντέλο βασίζεται σε συμφωνία που προώθησε η Τουρκία στη στριμωγμένη από τους αντιπάλους της κυβέρνηση της Λιβύης το 2019, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να στείλει σύρους μισθοφόρους και drones στη Λιβύη κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων» σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Το σενάριο που προωθείται από το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, πιθανώς με την υποστήριξη της κυβέρνησης, ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να υπογράψει συμφωνία με τους Παλαιστινίους και να αυξήσει τη στήριξή τους δια θαλάσσης. Αυτό θα έβαζε το Ισραήλ και την Τουρκία σε πορεία στρατιωτικής σύγκρουσης. Η Τουρκία φιλοξενεί ηγέτες της Χαμάς και υποστηρίζει τη Χαμάς.

Το δυνητικό της σχέδιο για τη σύνδεση Τουρκίας και Γάζας δια θαλάσσης θα βλάψει τα σχέδια αγωγών φυσικού αερίου του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα» προσθέτει η Jerusalem Post.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ζητά την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X