Διεθνή

Καζακστάν: Συνελήφθη πρώην επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας για προδοσία

Καζακστάν: Συνελήφθη πρώην επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας για προδοσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Καρίμ Μασίμοφ, πρώην επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Καζακστάν, τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της προδοσίας, ανακοίνωσε η επιτροπή το Σάββατο.

Η επιτροπή γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε προανάκριση εναντίον του αλλά και άλλων προσώπων την Πέμπτη με την υποψία εσχάτης προδοσίας, αφού η χώρα «σφυροκοπήθηκε» από βίαιες διαδηλώσεις.

«Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής, Κ.Κ. Μασίμοφ και άλλοι συνελήφθησαν την ίδια ημέρα ως ύποπτοι για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος και προφυλακίστηκαν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας πως περισσότεροι από 4.200 έχουν τεθεί υπό κράτηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και ορισμένοι από αυτούς είναι ξένοι πολίτες:

«Συνολικά 4.266 άτομα οδηγήθηκαν στην αστυνομία. Σε ένα από τα χωριά της Περιφέρειας Αλμάτι, περισσότερα από 100 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι πολίτες γειτονικής χώρας».

Παράλληλα, στο πλαίσιο επιχείρησης για αποκατάσταση της ασφαλείας στην πόλη Ταράζ σκοτώθηκαν έξι «τρομοκράτες» και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δήλωσαν οι επαρχιακές Αρχές.

Απώλειες αμάχων δεν υπήρξαν, ενώ η ηρεμία έχει αποκατασταθεί στην πόλη στα σύνορα με το Κιργιστάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X