Αθλητισμός

Ελλάδα – Καζακστάν: Ποιος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής

Ελλάδα – Καζακστάν: Ποιος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελλάδα – Καζακστάν: Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι σχέσεις της ΕΠΟ με τον Γκουστάβο Πογέτ δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Στο τελευταίο παράθυρο των εθνικών, ο Ουρουγουανός τεχνικός «έδωσε» ανοιχτά την ομοσπονδία, λέγοντας ότι ο άμεσος συνεργάτης του, Μαουρίτσιο Ταρίκο είναι απλήρωτος για 8 μήνες.
Η ΕΠΟ απάντησε, λέγοντας πως το θέμα είναι διαδικαστικό και ότι η ευθύνη τον Ταρίκο, ο οποίος δεν δέχεται να εκδώσει ελληνικό ΑΦΜ για πληρωθεί νόμιμα. Η ουσία είναι πως ο Ταρίκο απουσίασε από τα τελευταία δύο ματς της Εθνικής μας με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία, ενώ ο Πογέτ σε δηλώσεις του δεν έκρυψε ότι εξετάζει προτάσεις και από άλλες εθνικές, όπως η Ιρλανδία.

Βέβαια, πριν το ματς με τη Γαλλία, ο Πογέτ «διόρθωσε» κατά κάποιον τρόπο τα λεγόμενά του, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση τον ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στα μπαράζ και πώς θα οδηγήσει την Ελλάδα στην τελική φάση του Euro. Πέταξε όμως και ακόμη μία μπηχτή, δηλώνοντας ότι μπορεί να είναι ο μοναδικός τεχνικός στην ιστορία που περνάει σε μεγάλο τουρνουά χωρίς να έχει συμβόλαιο!

Είναι αλήθεια, πως ο Πογέτ είχε ειδικό όρο στη σύμβασή του, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπονταν αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση που οδηγούσε την ομάδα στα μπαράζ. Δεν υπάρχει όμως ανάλογος όρος αν καταφέρει η Ελλάδα να αποκλείσει στα ημιτελικά το Καζακστάν και στον τελικό τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Το ενδεχόμενο λοιπόν να υπάρξει αντικατάσταση μετά τα μπαράζ δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο στα δύο ματς της δεκαετίας, προπονητής μας θα είναι ο Πογέτ.

Ούτως ή άλλως, είναι φανερό πως οι παίκτες γουστάρουν τον Ουρουγουανό ομοσπονδιακό και γενικά το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Φάνηκε αυτό και στην απόλυτα ανταγωνιστική εμφάνιση απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία.

Επίσης, είναι εμφανέστατη η πρόοδος της ομάδας, από τότε που ανέλαβε ο Πογέτ. Η Ελλάδα κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον όμιλό της στο Nations League, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν καθόλου αυτονόητο. Εξασφάλισε έτσι το δικαίωμα να έχει μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στην τελική φάση.

Αλλά και στα προκριματικά, η γαλανόλευκη ήταν συνεπέστατη και με εξαίρεση το 3-0 στο Αϊντχόφεν, δεν έκανε άλλο κακό παιχνίδι. Ακόμη λοιπόν κι αν στην ΕΠΟ ο Πογέτ δεν συγκεντρώνει πλέον πολλούς οπαδούς, ο καθρέφτης της ομάδας είναι το γήπεδο. Κι εκεί τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι γίνεται σοβαρή δουλειά, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και το Μουντιάλ του 2014.

Πηγή: outsidersbet.gr/

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X